Skip to main content

Ordonanţa anti-rebate a trecut prin comisia de cultură din Senat cu noi modificări

 
Televizor
Televizor

Televizor​La aproape doi ani de cand Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care a aruncat in aer piata de publicitate TV, Comisia pentru Cultura din Senat a adoptat, marti, o forma modificata a Legii pentru aprobarea acestei OUG, scrie HotNews.

Publicitate

Dupa votul final al senatorilor, noul text de lege va permite agentiilor de publicitate sa reintre in circuitul banilor de reclama TV, din care fusesera, practic, eliminate acum doi ani. Dar aceasta permisiune este limitata de unele conditii, precum obligatia nou introdusa a unor contracte tripartite, daca vreuna din parti doreste sa se asigure de "transparenta totala". Pe de altă parte, comisia a respins cererea fostului Presedinte Traian Basescu de reexaminare a legii, dar a adoptat, cu unele modificari, textul de lege care trecuse in noiembrie de Camera Deputatilor.

Ordonanta de Urgenta 25/2013, adoptata de Guvern fara vreo consultate cu piata de media si publicitate, a fost confirmata prin lege, dar fostul presedinte Traian Basescu o trimise inapoi pentru reexaminare in Parlament, calificand-o drept o "ingerinta nejustificata" in activitatea radiodifuzorilor. Intre altele, ordonanta de modificare a Legii audiovizualului elimina agentiile din traseul platilor pentru publicitatea televizata, fortand astfel clientii sa incheie contracte de publicitate in mod direct cu statiile de televiziune, iar rebate-ul inregistrat de agentii era de asemenea eliminat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus