Skip to main content

PROTEST: Fără Salam la TVR. Un membru din Consiliul de Administraţie critică prezenţa manelistului la postul public

 
Adrian Bucur
Adrian Bucur

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, critică apriţia manelistului Florin Salam într-o emisiune la TVR 2 şi cere Comisiei de Etică din TVR analizarea cazului.

Publicitate

„Publicul tânăr şi elevat al Canalului 2 al televiziunii publice va asista în această seară, în prime-time, la povestea de viaţă a celui mai cunoscut cîntăreţ de manele din România, Florin Salam, lupta sa cu drogurile şi izbânda de după, care l-a readus în prim plan pe scena culturala a tarii”, a scris Adrian Bucur într-o scrisoare publică.

„E siderant cum o asemenea personalitate complexă, creator de produse culturale cel puţin discutabile, este servit drept model de urmat şi reper moral, pe canalul care îşi propune să promoveze între altele Cultura de calitate neechivocă în România”, a mai adăugat Bucur.

Bucur a cerut Comisiei de Etică din TVR să analizeze dacă astfel de subiecte şi de personaje sunt „în concordanţă cu misiunea serviciului public”. El a mai precizat că va propune în următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie o discuţie despre externalizarea anumitor emisiuni, (cum e cazul Destine ca în filme).

Reamintim că TVR 2 a anunţat că invitat la emisiunea Destine ca-n filme, prezentată de Iuliana Marciuc, este Florin Salam. Emisiunea va fi difuzată astăzi de la ora 21.00.

Scrisoarea de protest a lui Adrian Bucur, în continuare:

Publicul tinar si elevat al Canalului 2 al televiziunii publice va asista in aceasta seara, in prima time, la povestea de viata a celui mai cunoscut cintaret de manele din Romania, Florin Salam, lupta sa cu drogurile si izbinda de dupa, care l-a readus in prim plan pe scena culturala a tarii....E siderant cum o asemenea personalitate complexa, creator de produse culturale cel putin discutabile, este servit drept model de urmat si reper moral, pe canalul care isi propune sa promoveze intre altele Cultura de calitate neechivoca in Romania.

Fac un apel la managerii TVR, directori de canale, de programe, producatori si restul de sefi recent premiati cu note maxime la Evaluare, sa isi asume realizarea si "Difuzarea destinului ca in filme" a lui Florin Salam, din emisiunea omonima de diseara de pe TVR 2, ora 21.
Mai mult, cer Comisiei de Etica a SRTV, sa analizeze speta si sa spuna daca astfel de subiecte si personaje sunt in concordanta cu misiunea serviciului public de televiziune si rolul formator pe care trebuie sa ni-l asumam in fata publicului nostru.
De asemenea, voi propune in proxima sedinta a Consiliului de Administratie, o discutie despre externalizarea anumitor emisiuni, ( cum e cazul de fata, Destine ca in filme )costurile lor in raport cu performanta/audienta si mai ales daca ele respecta clauzele din contract referitoare la rolul de serviciu public al TVR.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Hai sa comentam si emsiunea daca tot am vazut-o . Nu am crezut vreodata ca pot sa vad 2 fotolii langa un aparent bar cu spoturi si o masa cu o zambila intr-un vas poleit . Nici la Etno nu am vazut un astfel de deco. Marciuc ii vorbea invitatului cu superioritate de parca a fi crainica in TVR era echivalentul unei doctorande . Nu mai zic de cum era imbracat si nici de faptul ca ilustra cu imagini din clipurile lui Salam ,dar cu muzica lui Bregovic ca sa nu il supere iar pe Bucur ,cred . Salam a fost o prezenta de bun simt ,departe de ideea pe care o avem despre manelisti asa cum apar ei la Maruta sau oriunde ( femei,bani "fara numar" ) . A fost prima si ultima data cand am urmarit o emisiunea de-a iubitei lui Adrian Enache. Pana una alta cei care nu ar trebui sa apara la TVR 2 nu sint manelistii reali ci prezentatorii manelisti ;)
  • x x
    Habar n-am cine e Adrian Bucur. Dar opinia lui mi se pare justă. Băi postaci degenerați, așa se face audiență? Păi atunci haicu Măruță, Capatos și Gherghe la Tvr2. Nu vă e rușine?
  • MGS MGS
    Claudel aka Pandele las-o jos ca nici tu nu esti depate. ala e agramat tu esti amoral...stii ca fara jobul de sef esti praf ca nu sti sa faci nimic in tv. chiar sunt curios daca te crezi asa bun de ce nu ai performat In viata ta un post commercial? sper sa te vedem la tv , la stirile cu DNA...
  • Horea Horea
    Nu-s un sustinator a lui Bucur.

    Acum insa are dreptate: fara "SALAM" la tvr!
  • Alina Cris Alina Cris
    Eu cred ca Adrian Bucur ar vrea ca TVR sa-l aiba invitat pe Cristi din Banat. Bag mana in foc ca nu ar fi deranjat. Ba dimpotriva. :) prietenii stiu de ce
  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Bucur ar trebui sa fie trimis in fata Comisiei de etica dar si la Consiliul National pentru combaterea discriminarii. E un caraghios, un semianalfabet, un individ care ar trebui sa aiba grija in primul rind cum se poarta. In TVR nimeni nu il baga in seama. E un ciumat mai ales de cind a facut un pact contra cost cu Stelian Tanase
  • Leo des Strehaie Leo des Strehaie
    Daca exista o minima shansa ca o emisiune a TVR sa faca audienta, consiliul de administratie nu poate permite! Publicul TVR 2 trebuie sa ramana sub 1%, ca alminteri intra si oameni normali, gen generatia tradata de Abramburica, pacalita cu 12 ani de mimat scoala si picata la bac. Ai zice ca in legile TVR, i se cere sa deserveasca "public elevat", nu "toti platitorii de taxa TV". Mai pe scurt, Bucur e un rasist.
  • mihai mihai
    diversitatea ar trebui sa il bucure pe Bucur nu sa-l faca sa scrie scrisori ;) Pana una alta Salam a fost pe scena cu Brecovic si apare pe albumul lui . Bucur fara partid nu ar fi ajuns pe scaunul ala de unde scrie acum scrisori deschise
    Si amatorii de Salam platesc taxa la TVR . Scria cineva zilele trecute ca daca ar fi fost cultura asa de urmarita nu am mai fi avut emisini culturale la ore tarzii din noapte si talkshowri indoielnice in prime-time. Nu agreez genul ,dar mi se pare ipocrizie maxima sa scrii asa ceva
  • Pandele Pandele
    Este siderant cum un semianalfabet ca Adrian Bucur a devenit membru al CA - din pozitia teoretica de jurnalist, pe filiera politica (PC).
    Ma intreb cine ii corecteaza textele, caci personajul nu a stapanit niciodata sfanta taina a cratimei.

Trimite un comentariu

sus