Skip to main content

Tolontan, somat de avocaţii The Group să scoată o postare de pe blog

 
Tolontan, somat de avocaţii The Group să scoată o postare de pe blog

Tolontan GSPUPDATE. Mihaela Nicola, CEO The Group,. a declarat pentru HotNews: "Confirmam ca am demarat procedurile legale impotriva celor care, prin incalcarea legii, au cauzat prejudicii agentiei noastre".

Publicitate

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost notificat prin avocaţi de grupul de comunicare The Group să scoateă de pe blogul tolo.ro o postare. Este vorba despre o postare preluată de pe pagina de Facebook a lui Teddy Dumitrescu, şeful grupului Publicis, în care acesta scria că Elena Udrea ar fi dat licitaţii trucate de comunicare de la Ministerul Turismului către The Group. La scurt timp după ce postarea a apărut în presă, Dumitrescu a şters-o de pe pagina sa de Facebook.

„Iniţial, Szigheti (n.r.- proprietarul The Group) n-a vrut să pornească un proces, explicîndu-le oamenilor săi revoltaţi că ”nu acesta este stilul nostru”. Dar, după consultarea clienţilor, unii dintre ei l-au chemat special ca să discute tema, şi pentru că în interiorul The Group angajaţii inistau ”să se termine cu genul acesta de acuze la adresa muncii noastre”, Zoltan Szigheti a decis să-i dea în judecată pe Teddy Dumitrescu şi pe Publicis, nume din elita mondială a publicităţii”, a scris Tolontan pe blogul său.

Mai mult, aflaţi în procesul de preconstituire de probe, avocaţii de la ”Trăilă, Statuat, Almăşan, Albulescu” ameninţă că vor da în judecată blogurile şi siteurile dacă nu retrag relatarea postării pe care Teddy Dumitrescu a făcut-o pe facebook, mai scrie Tolontan.

De menţionat că şi paginademedia.ro a tratat subiectul AICI.

Jurnalistul Cătălin Tolontan relatează că a fost notificat să elimine de pe site postarea lui Teddy Dumitrescu şi să înceteze „publicarea oricăror materiale referitoare la The Group cu privire la aspecte similare (şi nu numai), care sunt de natură să aducă grave prejudicii de imagine pentru The Group”.

„Foarte calm, răspunsul este: nu elimin nimic. Şi, tot calm, abia aştept să ajungem cu acest dosar în instanţă. Nu mă refer la cazul afirmaţiilor lui Dumitrescu, ci la cazul relatării afirmaţiilor”, a scris Tolontan.

„Din momentul în care afirmaţia a apărut pe facebook, spusele sînt publice şi natura lor nu se schimbă, adică nu devin mai puţin sau mai mult publice, dacă le preiau tolo, pagina de media, CNN sau nu le preia nimeni. Că Dumitrescu şi-a retras postul de pe facebook e treaba lui, asta nu înseamnă că n-a existat”, a mai scris el.

„Ca sursă publică şi în sens juridic, contul de facebook-ul lui Teddy Dumitrescu este egal cu tolo.ro şi cu mediafax. E ca şi cum Teddy Dumitrescu ar fi răspîndit fluturaşi la gurile de metrou, că toţi am început aşa meseriile. Cine s-ar fi putea gîndi că în 2015 poţi acuza un ziarist dacă povesteşte purul adevăr şi mai dă şi o poză cu el? Trăim vremuri interesante.”, a mai notat Tolontan

Situaţia este foarte clar tratată în jurisprudenţa CEDO.

”Cerinţa ca jurnaliştii să se distanţeze sistematic şi formal de conţinutul unei citări care ar putea insulta terţe persoane ori le-ar putea provoca sau ar aduce atingere onoarei lor nu se conciliază cu rolul mass media de a informa publicul cu privire la faptele, ideile sau opiniile existente în societate la un moment dat (cauzele Thoma c Luxemburgului, Radio France şi alţii c Franţei)” din ”Limitele libertăţii de exprimare” de Bozeşan, Călin, Mihăiţă, Militaru şi Pană.

captura
Postarea pe care şefii The Group o vor scoasă de pe blogul lui Tolontan

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • facebook facebook
    Tonto e iar cu muschii la el. Nu degeaba e ziarist de sport, ca are muschi pe creier. blogul poate sa-l inchida inainte de a incepe un proces, ca, dupa, ar fi neplacut pentru tonto sa plateasca si despagubiri.
  • nadia nitov nadia nitov
    e clar ca au ceva de ascuns daca sar pe ziarist atatia! cand n-ai nimic de ascuns te doare la bascheti de una de alta care se scrie pe ici pe colo pe fb. e ca povestea cu dogtown a fiului lui oprescu, care dogtown ameninta toate publicatiile care scriau ca ceva nu-i in regula acolo cu procese. :( pana la urma s-a dovedit ca era o mare neregula acolo si se fura pe rupte pentru ca s-au desfiintat intr-o zi si au ucis toti cainii in doua zile. :( sper sa intre in vizorul DNA si furaciunea dogtown. respect, domnule tolontan, pentru ca nu te sperie amenintarile mai mult sau mai putin voalate.
  • dariu dariu
    sunt avocat si te somez sa scoti acest comentariu sau ai belit-o cu mine
  • zoe zoe
    Bravo tolo!
    ar fi interesant sa ne explice Mihaela Nicola ce lege ai incalcat preluand o postare a unuia din industrie!
    Sau nu le convine celor de la The Group cand cineva mai spune si adevarul!
    Oamenii care muncesc acolo *unii de buna credinta* si care sunt asa revoltati ar tb sa nu mai fie naivi si sa se intrebe

    de ce Zoltan nu le da banii integral pe cartea de munca
    cum de face firma profit mai mare decat orice companie de media cand dau preturi de dumping si comisioane de 1%!
    din ce fac profit / nu cumva au alte metode pe care clientii nu le verifica sau nu vor sa le verifice

Trimite un comentariu

sus