Skip to main content

TVR 2 intră în grila de primăvară cu documentare despre Al Doilea Război Mondial şi Mic dejun cu un campion, prezentat de Daniela Zeca Buzura

 
Mic dejun cu campion Mircea Albulescu
Mic dejun cu campion Mircea Albulescu

TVR 2 începe din acest weekend grila de primăvară. Printre noutăţile postului se numără emisiunea Danielei Zeca Buzura, Mic dejun cu un campion, un ciclu de 12 documentare, producţie TVR, despre România în anii celui De-Al Doilea Război Mondial, precum şi două emisiuni care revin într-un nou format.

Publicitate

După o pauză de mai mulţi ani, emisiunea Arca lui Noe revine în grila TVR 2, iar Ducu Bertzi este Omul cu chitara. 

Tot în weekend, postul public difuzează A doua emigrare - un program care aduce poveştile reale de viaţă ale românilor care, după ani de muncă în străinătate, se întorc în ţară. Chiar dacă revin «acasă», ei trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare - plin de probleme şi obstacole – care îi forţează pe aceşti oameni să trăiască, practic, o a doua emigrare.

Din grila TVR 2: 

  • Sâmbătă, de la ora 9.00 - Mic dejun cu un campion. Moderator Daniela Zeca Buzura - O întâlnire matinală săptămânală cu excelenţe româneşti. Primul invitat este maestrul Mircea Albulescu.
  • Sâmbătă, de la ora 10.00 - România în anii celui De-Al Doilea Război Mondial – Serial documentar care (pe parcursul a 14 episoade) prezintă istoria României în anii celui de-al doilea Război Mondial, din 1938 până la sfârşit, în 1945. Sunt urmărite în paralel şi principalele momente ale relaţiilor internaţionale din perioada războiului, respectiv tratatele de alianţă la care România a aderat.
  • Sâmbătă, de la ora 11.30 Arca lui Noe – emisiunea care (după 11 ani de prezenţă continuă în grila TVR 2) a avut o pauză mai lungă de emisie.
  • Sâmbătă, de la ora 13.00 - Popasuri folclorice -Ediţie specială dedicată violonistului şi dirijorului Petrică Pană la împlinirea a 50 de ani de la debutul în Televiziunea Română. 
  • Sâmbătă, de la ora 17.00 - Omul cu chitara – Primul care deschide noua serie este Dan Andrei Aldea, muzician complex care, în urmă cu 34 de ani, a decis să se stabilească în străinătate. Prezent în această primă ediţie este şi Mircea Baniciu.
  • Duminică, 22 martie, de la ora 12.30 debutează A doua emigrare - o emisiune cu şi despre românii care, după ani de muncă în străinătate, se întorc în ţară unde trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare. Prima ediţie aduce poveştile a două femei: o mamă singură cu trei copii care acum are o pensiune în Hărman, judeţul Braşov, şi o tânără care încă luptă pentru a realiza ce şi-a propus cu banii câştigaţi pe un vas de croazieră.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    e bun antonescu! si la tvr va fi cu siguranta mai urmarit in comparatie cu lesinatura aia de realitatea tv tinuta pe perfuzii pentru cativa figuranti tristi. saraca reallitatea tv, ce-a fost si ce-a ajuns. :( au ucis-o! gusa-maricel pacuraru si nevasta lui pacuraru sunt calaii unei televiziuni cu un trecut exceptional! este o achizitie promitatoare dan antonescu.

Trimite un comentariu

sus