Skip to main content

Adrian Bucur îi cere demisia lui Zgabercea şi propune verificarea unor achiziţii din mandatul lui de producător general la TVR. Vizată este emisiunea Vara pe val, filmată în Mamaia

 
zgabercea cristian tvr
zgabercea cristian tvr

Foto: ziuaconstanta.ro
Foto: Cristian Zgabercea, producător general al TVR. ziuaconstanta.ro

Publicitate

Adrian Bucur îi cere demisia de onoare lui Cristian Zgabercea din funcţia de producător general al Televiziunii Române şi propune verificarea unor achiziţii din mandatul acestuia.

Totul ca urmare a trimiterii în judecată a lui Cristian Zgabercea, într-un nou dosar de coruptie alături de preşedintelui Consiliuloui Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

"Consider că TVR trebuie să servească interesul public, iar în postul de Producător General al SRTv, în a doua funcţie de conducere a instituţiei, nu se poate afla decât o persoană cu o probitate morală şi profesională nepuse la îndoială de nici un organ de anchetă", spune jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, într-o scrisoare deschisă.

Adrian Bucur mai spune că va solicita Consiliului de Administraţie al TVR să fie verificate o serie de achiziţii făcute în mandatul lui Zgabercea de Producător General.

"În Consiliul de Administratie (CA) voi propune să fie verificate cele mai mari achiziţii din mandatul dlui Zgabercea şi în mod special realitatea prestaţiilor contractate pentru emisiunea Vara pe val, realizată la Mamaia, în 2012", mai spune Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, într-o scrisoare deschisă.

El precizează că această producţie a costat Televiziunea Publică "circa 3 milioane de euro şi a obţinut audienţe lamentabile".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, conţinutul scrisorii deschise semnate de Adrian Bucur, jurnalist senior al departamentul de Ştiri din TVR1.

"Avind in vedere trimiterea in judecata a dlui Zgabercea Cristian Bogdan, intrun nou dosar de coruptie al Presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, consider ca se impun urmatoarele precizari:

Dl Zgabercea ocupa functia de Producator General al Televiziuniii Romane, in ultimii aproape trei ani gestionind cele mai importante structuri de productie din SRTV si totalitatea bugetelor editoriale.

DNA l-a trimis astazi in judecata pentru comiterea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu ( doua infractiuni, ambele in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Cum intelepciunea populara spune ca naravul din fire n-are lecuire, consider ca exista suspiciuni temeinice care impun verificarea modului in care Producatorul General, Zgabercea Cristian Bogdan a inceiat contracte si a gestionat fondurile publice in Televiziunea Romana.

In acest sens, in Consiliul de Administratie voi propune sa fie verificate cele mai mari achizitii din mandatul dlui Zgabercea si in mod special realitatea prestatiilor contractate pentru emisiunea "Vara pe val". Aceasta emisiune, realizata la Mamaia, in vara lui 2012 ( imediat dupa comiterea faptelor ce fac obiectul dosarului DNA) a costat Televiziunea Publica cca. 3 milioane de euro si a obtinut audiente lamentabile.

Consider ca TVR trebuie sa serveasca interesul public, iar in postul de Producator General al SRTv, in a doua functie de conducere a institutiei, nu se poate afla decit o persoana cu o probitate morala si profesionala nepuse la indoiala de nici un organ de ancheta.

Prin urmare, cer inca o data demisia de onoare a dlui Zgabercea Bogdan Cristian din functia pe care o ocupa in acest moment. Ar fi o dovada de repect fata de cetatenii platitori de taxa, colegii onesti din TVR care incearca sa recredibilizeze institutia, dar si fata de angajatii care fac stiri despre el..." (Adrian Bucur, membru CA al SRTV, jurnalist senior la Ştirile TVR1)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Bucur are memoria si mintea scurte.
  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Oare cine ii corecteaza textele lui Bucur? Ca el nu stie folosirea corecta a cratimei!!!!!
  • speranta speranta
    Te-au ajuns blestemele celor disponibilizati.Pe cand il ia DNA si pe ipochimenul saftoiu?
  • Livia Pila Livia Pila
    Zgabercea e un personaj detestabil, dar nici Bucur nu e altfel! Ia sa ne spuna sau sa se verifice pe baza carui concurs a intrat el in TVR si cum a devenit senior jurnalist!
  • misu misu
    ZGABERCEA,NANOVEANU,CATALIN NITA si toata gasca de la CONSTANTA la PUSCARIE!!!!
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    În 2013 a fost făcută emisiunea Vara pe val.
  • maria maria
    Zgabercea sub aripa lui Nicusor Constantinescu s-a crezut de neatins. Toata gasca de la Constanta, cu Mazare Strutinschy si Constantinescu s-au crezut zei sau imparati, de neatins de nimeni. Au pus oameni peste tot unde au avut interese. Neminschi ministrul mediului ca sa poata face soseaua de coasta, zgabercea la TVR ca sa îi ridice in slavi, si multi prin ministere cum a fost Preda care le dadea informatii despre dosarele lor si multi altii.. Numai ca acum corabia lor se scufunda si precum șobolanii, scapa cine poate. Sa dea Domnu ca urmașii nostri sa nu mai aiba parte de injosiri din partea unora ca astia.
  • mihai mihai
    de intrebat dl. zgabercea si despre afacerile din Moldova, unde la Chisinau postul romanesc TVR Moldova apartianand TVR este operat prin intermediul unor firme moldovenesti dubioase, unele apartianand vestitului Lucinsky , acest mare antiroman.
  • nadia nitov nadia nitov
    onoare este un termen necunoscut pentru zgabercea. si demisie nu se potriveste cu profilul lui. nu pentru demisie a calcat el pe cadavre ci pentru functie.

Trimite un comentariu

sus