Skip to main content

Amendă de 20.000 de lei la România TV. O sesizare a preşedintelui Iohannis n-a mai fost discutată pentru că s-a prescris

 
vadim
vadim

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze postul România TV cu 20.000 de lei pentru mai multe emisiuni, printre care una în care Corneliu Vadim Tudor şi Miron Cozma au făcut referiri la alegerea lui Klaus Iohannis şi a alegătorilor din diaspora.

Publicitate

După vizionarea fragmentelor incriminate de emisiune, Dorina Rusu a propus amendarea postului cu 30.000 de lei, în timp ce Răsvan Popescu a propus  o amendă de 10.000 de lei. Niciuna dintre propuneri nu a reuşit să atragă minimul de şase voturi, prin urmare s-a făcut o propunere intermediară. Radu Herjeu, membru CNA, a propus sancţiunea intermediară de 20.000 de lei, care a avut şase voturi „pentru”: Lorand Turoş, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Gabriel Tufeanu. Pe de altă parte, Laura Georgescu şi Monica Gubernat au votat „împotrivă”.

Membrii CNA au considerat că a fost încălcate articolele 40 cu 2 şi cu 3 din Legea Audiovizualului şi 47 cu 2 din Codul de Reglementare în audiovizual care interzice  difuzarea în programele TV „a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe.”

Afirmaţiile care au atras atenţia membrilor CNA:

Miron Cozma – În altă ordine de idei, mie, ca român, niciodată, nu o să-mi stabilească destinul şi ziua de mâine 400.000 de români (...) dintre care 200.000 sunt cerşetori din diaspora, suntem 11 milioane de români care am votat. (...) dar eu mă simt jignit, eu ca român, care am luptat în ţara asta pentru drepturile amărâţilor, care am făcut puşcărie, eu mă simt jignit de faptul că ţara asta nu este condusă de un român şi ţara asta nu este condusă de un om cu religia istorică a acestui popor.

Corneliu Vadim Tudor: „E un fals grosolan. A vrut Germania să pună piciorul aici, după ce a luat bătaie în ambele războaie mondiale, suntem protectorat german? Dar cucoaa asta Angela-merge mai departe, de ce nu stă dracului la cratiţă, ce îşi bagă ea nasul al un popor latin? (...) Dar sunt revoltat. Ţara mea e pe mâna unui handicapat, un neamţ de mâna a doua. Afară cu domnul neamţ până nu îl punem pe lanţ. Cine l-a ales, căpşunarii dom-le. Să plece căpşunarii la ei acolo.

De menţionat că România TV şi-a cerut scuze publice pentru afirmaţiile celor doi şi a anunţat că nu-i va mai avea printre invitaţii postului.

În aceeaşi şedinţa, CNA a analizat şi o sesizare trimisă de Klaus Iohannis în 14 august 2014 înaintea campaniei electorale pentru prezidenţiale. Sesizarea nu a mai putut fi analizată întrucât s-a prescris. Este pentru prima dată când în şedinţa CNA nu se mai analizează o petiţie pe motivul că este mai veche de şase luni.

„Această emisiunea a depăşit termenul de şase luni şi apreciez că această este tardiv de analizat”, a menţionat reprezentantul departamentului juridic al CNA. Interesant este că sesizarea, deşi a fost primită din luna august a anului trecut, nu a avut loc pe ordinea de zi a şedinţelor CNA, deşi consiliul a analizat şi emisiuni mai recente de la alte posturi.

Din informaţiile paginademedia.ro, CNA a pierdut procese cu posturi de televiziune pe motiv că sesizările erau mai vechi de şase luni.

Sesizarea lui Iohannis viza o emisiune de la România TV din luna august, din ziua când acesta a fost ales candidat la preşedinţia României. În cadrul emisiunii s-a discutat despre adopţii care au avut loc în anii 1990 şi de care ar fi fost legat numele lui Klaus Iohannis

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mane mane
    sa stii ca sunt distrusule antenist
  • Iulian Iulian
    Lasa ca sunt simtiti astia de Labe1, "Desteptii24" si irealitateaTeVeu.
  • mihai,sighet mihai,sighet
    Romania TV si Antena 3 sunt cele mai nesimtite televiziuni !Ataca tot timpul institutiile democratice ale Statului ,precum si personalitati care lupta pentru respectarea legilor tarii !! Cu invitati cu o morala jegoasa ,nesimtiti si prost crescuti ,care calca pe bun simt cu nerusinare ,jigodii care in mod normal ,intr-o tara civilizata n-ar fi primiti in studiouri isi expun in mod grosolan idei de extremisti cu aprobarea tacita a moderatorilor!! vadim sau cosma sunt niste frustrati ai societatii !!Dispareti jigodiilor ,impreuna cu cei care va invita in emisiuni!!!

Trimite un comentariu

sus