Skip to main content

Ce avere are producătorul TVR Cristian Zgabercea, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

 
zgabercea cristian tvr
zgabercea cristian tvr

Producătorul general al Televiziunii Române, Cristian Zgabercea, trimis recent în judecată într-un dosar în care este cercetat şi Nicuşor Constantinescu, a câştigat anul trecut peste 20.304 euro (90.964 de lei) din activitatea sa la TVR, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul postului public.

Publicitate

2014. La această sumă se adaugă venituri de peste 10.000 de euro (circa 47.000 de lei) înregistrate de soţia sa din activităţi precum actorie - la Teatrul de Stat Constanţa, cadru didactic (Universitatea Ovidius Constanţa) şi jurat (Fundaţia Fantasio Constanţa).

Pe de altă parte, în declaraţia de avere pe 2013 apar şi venituri provenite din activitatea de consilier al Consiliului Judeţean Constanţa. La vremea respectivă, Cristian Zgabercea a fost plătit cu aproape 1.700 de euro (7.497 de lei).

Săptămâna trecută, Stelian Tănase, preşedintele director-general al Televiziunii Române, a spus, într-o emisiune a postului public, că în momentul de faţă codul muncii nu impune nicio măsură împotriva lui Cristian Zgabergea, dar că va avea o discuţie de principiu cu producătorul general al TVR.

„În acest stadiu al cercetării, Codul Muncii nu prevede că suntem în situaţia de a lua măsuri împotriva lui, de a-l concedia, de a-l suspenda. Măsurile noaste ca instituţie ar interveni în momentul în care ar fi cel puţin reţinut. Legea nu ne obligă la nimic în legătură cu această situaţie”, a spus şeful TVR.

CONTEXT. Săptămâna trecută, producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a fost trimis în judecată alături de Nicuşor Constantinescu, şeful CJ Constanţa, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Zgabercea, care a fost în trecut şi consilier al lu Nicuşor Constantinescu, urmează să fie judecat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracţiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Inculpaţii ar fi produs un prejudiciu de opt milioane de euro, potrivit unui comunicat al DNA.

Cercetarea DNA în cazul lui Zgabercea a vizat activitatea din anul 2012 a acestuia. Zgabercea ar fi „disimulat realitatea prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus