Skip to main content

Claudiu Lucaci, punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef la Ştirile TVR. Brînzan, membru CA: "E primul pas spre repolitizarea TVR"

 
Claudiu Lucaci
Claudiu Lucaci

Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din TVR, însă acesta are posibilitatea să depună contestaţie, au declarat pentru agenţia Mediafax, mai multe surse din TVR.

Publicitate

Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat".

Claudiu Brînzan a declarat pentru Mediafax că este "foarte grav" ce s-a întâmplat în cazul lui Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), care a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale.

"Este primul pas spre repolitizarea TVR şi mai ales a departamentului de Ştiri", a spus Claudiu Brînzan, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), despre situaţia în care se află Claudiu Lucaci, în urma procesului de reevaluare.

"Cred că este unicat în istoria unei evaluări ca o persoană, care a primit 90 de puncte la raportul de activitate, să primească la interviul în baza acestui raport cu 25 de puncte mai puţin. Este foarte grav", a mai spus Claudiu Brînzan.

REEVALUARE LUI LUCACI. Astfel, pe 25 martie, Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune a decis să fie reevaluat atât Claudiu Lucaci, coordonatorul cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a TVR, cât şi colega sa Ioana Popescu, coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri.

CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială a lui Claudiu Lucaci, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare a lui Lucaci, şi doi membri supleanţi.

De asemenea, CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială a Ioanei Popescu, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare, şi doi membri supleanţi.

Astfel, săptămâna trecută, atât Claudiu Lucaci, cât şi Ioana Popescu au fost reevaluaţi, iar procesul s-a încheiat vineri, când cei doi au susţinut interviuri în faţa comisiilor, au declarat mai multe surse din Televiziunea Română pentru Mediafax.

Ce punctaje au obţinut cei doi angajaţi ai TVR

Sursele citate au spus că Ioana Popescu a obţinut peste 75 din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul în faţa comisiei) şi îşi va putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri.

În schimb, Claudiu Lucaci a obţinut sub 75 de puncte, respectiv sub punctajul necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a TVR.

Lucaci poate, însă, depune o contestaţie şi aceasta urmează să fie analizată în această săptămână, respectiv în perioada 6 - 8 aprilie, au precizat sursele citate. Însă din comisia de contestaţii va face parte şi Stelian Tănase, cel care a făcut parte şi din prima comisie de contestaţii, care a cerut anularea primei evaluări a lui Claudiu Lucaci.

Dacă în urma contestaţiei se va menţine "verdictul" în cazul lui Claudiu Lucaci, acesta va fi înlocuit de la conducerea Ştirilor TVR. Însă Lucaci va putea să îşi continue activitatea în Televiziunea Română, în care este angajat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    O komisie in frunte cu infeudatul politic Radu Carp, care a inceput sa apara pe la TVR pe vremea binomului basist Andi Lazescu-colonel Rodica Culcer (amindoi ar trebui sa dea cu subsemnatul in privinta dezastrului din TVR) l-a facut zob pe Claudiu Lucaci spre satisfactia numitului TANASE STELIAN care planuieste sa il puna in loc pe sigisbeiul lui BUCUR ADRIAN . Daca nu cumva o va aduce pe numita VIJULIE ELENA

Trimite un comentariu

sus