Skip to main content

CNA. Amenzi mai mari pentru Sport Klub şi Sport Klub Prime pentru depăşirea minutelor de publicitate: 80.000 de lei în total

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a revenit asupra deciziei de amendare a posturilor Sport Klub şi Sport Klub Prime de acum două săptămâni. Membrii au decis să mărească amenzile de 45.000 de lei, respectiv 15.000 de lei, pentru depăşirea minutelor de publicitate.

Publicitate

În şedinţa din 26 martie, CNA a amendat posturile Sport Klub şi Spor Klub Prime, licenţiate în România, în urma unor sesizări primite din partea CNA-ului din Slovenia. Potrivit Legii Audiovizualului, posturile comerciale pot difuza zilnic 12 minute de publicitate pe oră.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat atunci monitorizările minutelor de publicitate din perioada octombrie – decembrie 2014şi au constatat că Sport Klub a avut depăşiri de aproximativ 33 minute, în timp ce Sport Klub Prime a avut în jur de 6 minute.

Însă, între timp au apărut informaţii suplimentare că, în aceeaşi perioadă analizată, în realitate Sport Klub a avut depăşiri de 39 de minute, în timp ce Sport Klub Prime, de 25 de minute.

Astfel, Monica Gubernat, membru CNA, a decis să propună noi amenzi pentru cele două posturi TV: 30.000 de lei la Sport Klub Prime şi 50.000 de lei la Sport Klub.

Amenzile au fost votate cu unanimitatea celor prezenţi: Florin Gabrea, Valetin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescuşi Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Borda Borda
    Sport Klub s-a receptionat la UPC dar din 1 aprilie a fost eliminat din grila deci nu se mai receptioneaza nicaieri in tara.
  • Iulian Iulian
    Exista aceste televiziuni? Si serios, pentru 12 min asa amenda mare? Pai ProTV si Antena 1 cred ca aveau mult mai mare(minutele-pauza). Dar de, daca nu ai cunoscuti in parlament cu influenta ramai cu amenda care le intra in conturi
  • ștefan ștefan
    Întrebarea e cine recepționează Sport Klub și Sport Klub prime?

Trimite un comentariu

sus