Skip to main content

CNN International îşi reia emisia în Rusia

 
CNN
CNN

Postul de televiziune CNN, deţinut de Time Warner, este din nou disponibil pentru telespectatorii din Rusia după o absenţă de patru luni, anunţă Broadbandtvnews.com.

Publicitate

Serviciul de televiziune a fost retras din această ţară la finalul anului trecut din cauza unei modificări aduse legislaţiei din Rusia privind activitatea presei cu participare străină.

Legea care le interzicea televiziunilor cu capital străin să difuzeze reclame a fost modificată astfel încât posturile care difuzează 75% program rusesc pot include în programul lor şi publicitate.

Având în vedere noua legislaţie, CNN a solicitat şi obţinut o nouă licenţă la finalul lunii martie.

Prima platformă care a reluat transmisia CNN în Rusia este Tricolor TV. Ieri, operatorul de cablu a introdus canalul CNN International în serviciul său de bază.

Astfel, CNN face parte din pachet de canale străine al Tricolor TV, alături de posturi precum France 24, Deutsche Welle, NHK World şi RT.

Tricolor TV este liderul operatorilor de cablu din Rusia, care la sfârşitul primului trimestru din 2015 avea peste 11 milioane de abonaţi.

CONTEXT. Reamintim că în noiembrie 2014, parlamentarii ruşi au aprobat un proiect de lege care limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-un trust de presă din Rusia, faţă de 50% cum era înainte. Această era menită să protejeze ţara împotriva "ingerinţelor străine".

Creat în 1980 de Ted Turner, CNN a fost unul din primele posturi de televiziune care au emis 24 de ore din 24. Postul CNN a apărut în Rusia la începutul anilor '90, dar canalul are birou la Moscova încă din 1983.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus