Skip to main content

OvidiuRo lansează Bursele de Jurnalism Civic. Andrei Crăciun şi Viorel Ilişoi, în juriu

 
jurnalisti cursuri
jurnalisti cursuri

Asociaţia OvidiuRo anunţă lansarea Burselor de Jurnalism Civic. Programul este dedicat reporterilor şi fotoreporterilor care scriu "despre educaţia preşcolară, ca primă şansă a copiilor din mediile defavorizate să spargă cercul vicios al sărăciei".

Publicitate

Din juriul competiţiei fac parte jurnaliştii Viorel Ilişoi şi Andrei Crăciun şi fotograful Daniel Vrăbioiu.

În ce constau bursele oferite de OvidiuRo

Organizaţia neguvernamentală OvidiuRo oferă două burse a câte 1.200 de euro, pentru două echipe formate dintr-un reporter şi un fotoreporter.

Jurnaliştii se pot înscrie la aceste burse cu "poveşti surprinse în materiale ample despre educaţie, grădiniţă, copii, sărăcie, oportunitate - sau lipsa ei", potrivit unei informări remise Paginademedia.ro.​

Tema burselor OvidiuRo:

Necesitatea accesului la educaţie, cu focus pe educaţia preşcolară (grădiniţă), ca prima şi cea mai importantă şansă pentru copiii foarte săraci din România de a avea o viaţă mai bună.

"Materialele jurnalistice vor fi realizate în comunităţi defavorizate din mediul rural, preferabil într-una din cele 43 de comunităţi din programul Fiecare Copil în Grădiniţă şi vor surprinde viaţa din mijlocul lor, prin ochii lor. Realitatea, aşa cum o trăiesc familiile foarte sărace zi de zi, lupta ‘surdă’ a părinţilor de a le da şansa copiilor lor să iasă din cercul vicios al sărăciei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul organizaţiei, ovid.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus