Skip to main content

Programele TVR mai pot fi recepţionate fără abonament la cablu până la finalul anului 2016

 
televizor
televizor

Peste un milion de români, în special din zone rurale, care nu sunt abonaţi la cablu sau satelit, mai pot recepţiona TVR şi după 17 iunie, data până la care trebuia închisă emisia analogică terestră, conform obligaţiilor internaţionale asumate de România înca din anul 2006.

Publicitate

Televiziunea Română îi anunţă pe telespectatorii care au acces la programele sale printr-o simplă antenă montată pe casă că mai pot face acest lucru până la data de 31 decembrie 2016, când emisia analogică va fi înlocuită cu cea în format digital.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avizat favorabil, astăzi, un proiect de lege care prevede că emisia terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic poate continua, temporar, până pe 31 decembrie 2016, potrivit Mediafax.

Acest proiect de lege, iniţiat de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), a fost elaborat în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ION MAIMUCA ION MAIMUCA
    Nu stiu de ce trebuie sa platesc abonament pentru receptia programelor TVR1 si TVR2 deoarece cu o antena obisnuita nu receptionez transmisia. De ce nu se spune adevarul? De ce televiziunea publica nu lucreaza pe baza de sponsorizari? De ce sunt furat permanet, pentru ca e "democratie". Orice prostie inseamna democratie.
  • Cine se uită la televizor și de ce… | Biziday
    […] 1,7 milioane de telespectatori unici ce ar putea fi numiţi, într-o oarecare măsură, fidelizaţi. În cazul posturilor publice, TVR 1 şi TVR 2, ele mai au un acces exclusiv la un milion de români… Din păcate nu vă pot spune nimic despre aceşti oameni, cine sunt, de unde, ce vârste au sau […]
  • Iulian Iulian
    Deci practic platim pentru ca TVR-ul sa ramana in picioare si tot el nu e disponibil? Jalnic!

Trimite un comentariu

sus