Skip to main content

Radu Banciu a atras postului B1 TV o amendă de 30.000 de lei. CNA a considerat că Banciu a făcut afirmaţii xenofobe

 
Radu Banciu
Radu Banciu

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze postul B1 TV cu 30.000 de lei pentru două ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu în care acesta vorbea extrem de critic despre religia musulmană dar şi despre ora de religie în şcoli.

Publicitate

Banciu a spus în emisiune, în contextul dezbaterilor în spaţiul public despre orele de religie: „Este o minciună gogonată, o poveste, aşa putem să aducem ode cui vrem noi, mă. Este incredibil câtă importanţă se acordă unui lucru care n-are nicio legătură cu contemporanitatea, tată! Este o legendă şi-atât.”

Totodată, Consiliul a amendat postul şi pentru redifuzarea unei ştiri pentru care B1 TV fusese deja amendat. Este vorba despre o amendă de 10.000 de lei pentru că a difuzat imagini cu casa de vacanţă a şefului penitenciarului Jilava, Cătălin Stroe, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Reprezentantul postului în relaţia cu CNA, Rareş Aniţa, le-a declarat membrilor CNA că ştirea a fost reluată întrucât apăruseră noi informaţii despre neregulile din penitenciare.

În aceeaşi ştire, despre şeful penitenciarului Jilava, prezentatoarea a mai spus că pentru respectiva investigaţie postul a fost amendat de CNA şi că astfel, „consiliul organizat politic a considerat că o investigaţie jurnalistică trebuie sancţionată.”„B1 TV este un post persecutat politic de persoanele puse de PSD şi PNL în CNA, iar acum neregulile din penitenciare sunt semnalate chiar într-un raport al ANP.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai,sighet mihai,sighet
    CNA-ul n-are toate mintile!!!Radu Banciu are dreptate cand spune ca religia este o gogoasa de minciuna!!Poate ma repet ,dar religia este cel mai vechi partid din lume!De ce sa-l amendeze pentru adevar?Multi gandesc asa dar nu au curajul s-o spuna in public!Se folosesc de religie in interesul propriu ,desi nu cred in ea!Toti marii escroci il baga la inaintare pe D-zeu,ca sa prosteasca lumea ,iar ei sa faca averi uriase!!Lasati-l pe Banciu!!!
  • Stefana Stefana
    Ce se intampla? Si B1 TV, si Realitatea TV primesc penalizari incontinuu.

Trimite un comentariu

sus