Skip to main content

Robert Turcescu testează terenul pentru o televiziune online. Caută finanţatori pentru un post "care să interacţioneze cu telespectatorii care o susţin financiar"

 
Robert Turcescu, la Nasul TV
Robert Turcescu, la Nasul TV

Robert Turcescu, realizatorul emisiunii 100% de la Naşul TV, testează ideea unei televiziuni cu acoperire online "care să nu se teamă de amenzile de la CNA pentru delict de opinie" şi cu finanţare de la telespectatori, potrivit unei declaraţii făcută de jurnalist pe reţelele de socializare.

Publicitate

Jurnalistul care a plecat de B1 TV în toamna anului trecut din cauza scandalului că ar fi fost ofiţer acoperit a lansat recent pe Facebook o provocare pentru cititorii săi.

"Intrebare importanta: câţi dintre cititorii acestui mesaj, dintre cei 30.000 de prieteni ai mei de pe FB şi peste 35.000 de followers pe Twitter aţi fi dispuşi să susţineţi cu 1 EURO în fiecare lună, adică 12 EURO PE AN, adică aproximativ 50 RON/an, un proiect TV on-line? O televiziune de ştiri şi comentarii difuzate EXCLUSIV on-line, ca să fiu mai explicit? Nu voi lua în calcul like-urile, ci doar comentariile/răspunsurile de genul "subscriu"!", a scris recent Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Mai târziu, el a venit şi cu câteva lămuriri legate de sursele de finanţare ale posibilului proiect de televiziune online. Robert Turcescu a explicat că televiziunea nu va fi fondată cu bani de la telespectatori, ci că aceştia o vor susţine financiar în baza unui parteneriat.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, explicaţiile oferite de Robert Turcescu cititorilor săi de pe Facebook:

"Nu, nu 'cu bani de la telespectatori'! Dar fara bani negri, fara bani de la insi care au interesul de a avea macar din cind in cind la dispozitie o "maciuca TV" sau niste "prieteni" realizatori de talk-showuri. O televiziune online care sa nu se teama de amenzile de la CNA pentru delict de opinie, o televiziune online care sa interactioneze cu telespectatorii care o sustin financiar.

Jurnalismul din Romania trebuie repus in ecuatia fireasca ziarist-public si indepartat de binomul toxic mogul-finantator interesat. Jurnalism de calitate fara mijloace financiare nu exista. Dar sursele de finantare trebuie sa fie transparente si multiple: donatii, publicitate, investitii transparente ale actionarilor, parteneri de afaceri interesati de business si nu avind interese obscure! Cam asta e ideea. Deci, cine subscrie? Cine vrea sa fie partener in acest proiect? Cine ar fi dispus sa aloce o parte din bugetul de publicitate al firmei pe care o detine intr-o astfel de initiativa?", a spus jurnalistul într-un răspuns adresat site-ului dcnews.com care a scris un material cu titlul "Turcescu vrea să-şi facă televiziune cu banii de la telespectatori".

Cu o idee asemănătoare de finanţare a venit şi Radu Moraru, la finalul anului 2011, când punea bazele postului Naşul TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stanesco-Mouron Stanesco-Mouron
    Incredibilã shi dificil de digerat personalitatatea acestui personaj olteano-mioritic ! Avem oare de a face cu o persoanã bipolarã ? Când falsitatea, mitomania, lãcomia mediaticã shi o vanitate demãsuratã intervin, vine timpul reprofilãrii profesionale.
  • votantul votantul
    Nu are rusine,descoperitul asta !!!!Mai are curaj sa iasa in public?
  • Thor Thor
    Turcescule, caută investitor la RCS-RDS. Cred că au bani mulți acum, după ce au vândut compania către Vodafone, anul trecut (așa mi-a zis mie unu' care se recomanda toată ziua mare jurnalist și nu văd de ce nu l-aș crede).
  • bercea mondial bercea mondial
    Eu ii dau 500000, sa i ajunga
  • Robert Robert
    Va rog sa corectati. Corect este "o televiziune cu acoperiti online".
  • Iulian Iulian
    Du-te si te culca, sau mai bine iesi din lumea "vedetelor", ca imediat vine si DNA-ul la tine, dupa ce se duce la Base.
  • Livia Pila Livia Pila
    Bine,Ii dau. La Calendele grecesti. Sa ii dea Basescu, Udrea, Serviciile secrete pe care le slujeste. Eu JAMAIS.

Trimite un comentariu

sus