Skip to main content

Şeful TVR spune că legea nu impune nicio măsură împotriva lui Zgabercea, după ce a fost trimis în judecată. Producătorul general al TVR: Voi avea o discuţie cu Stelian Tănase 

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian Tănase, preşedintele director-general al Televiziunii Române, a declarat, aseară, în emisiunea Vorbeşte liber de la TVR 1, că în momentul de faţă codul muncii nu impune nicio măsură împotriva lui Cristian Zgabergea, producătorul general al postului public, inculpat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

Publicitate

„În acest stadiu al cercetării, Codul Muncii nu prevede că suntem în situaţia de a lua măsuri împotriva lui, de a-l concedia, de a-l suspenda. Măsurile noaste ca instituţie ar interveni în momentul în care ar fi cel puţin reţinut. Legea nu ne obligă la nimic în legătură cu această situaţie", a spus şeful TVR.

Tănase a precizat că ar fi greşit să ia o măsură împotriva lui Zgabercea în condiţiile în care justiţia ar putea să-l achite. El a mai spus că singura problemă care se pune în momentul de faţă este cea de imagine.

Pe de altă parte, Cristian Zgabercea (producător general al TVR), trimis în judecată de DNA într-un dosar cu un prejudiciu de 8 milioane de euro, a declarat pentru Mediafax că va discuta cu Stelian Tănase, urmând să ia o decizie în privinţa unei eventuale demisii.

Întrebat dacă îşi va demisia din funcţia de producător general al TVR, Cristian Zgabercea a declarat: „O să discut cu preşedintele televiziunii (Stelian Tănase, n.r.), după care voi lua o decizie".

Stelian Tănase a confirmat, la rândul lui, că va avea o discuţie cu Zgabercea săptămâna viitoare cu privire la situaţia în care se află acesta din urmă.

CONTEXT. Direcţia Naţională Anticorupţie a decis ieri să-i trimită în judecată pe Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi pe Cristian Zgabercea, producător general al TVR, care este un apropiat al lui Constantinescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Zgabercea, care a fost în trecut şi consilier al lu Nicuşor Constantinescu, va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracţiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Inculpaţii ar fi produs un prejudiciu de opt milioane de euro, se arată în comunicatul DNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Seful TVR? Ce pompos!!!!!! Tanase nu poate fi sef nici peste asociatia de locatari!
  • Livia Pila Livia Pila
    Sireacul Tanase! El si servul Sorin Avram impotriva lui Zgaby. O tragedie, o comedie, o drama! O chestiune de prost gust!

Trimite un comentariu

sus