Skip to main content

TABLOIDELE, război pe concursuri de dezlipit. Click acuză Libertatea că “uită să dea maşina”. Ringier: îi vom da în judecată. Ambele ziare au acelaşi tip de concurs, în acelaşi timp

 
Click Libertatea concursuri 2
Click Libertatea concursuri 2

Click Libertatea concursuri 2

Publicitate

Tabloidele Click şi Libertatea încearcă să-ţi atragă cititorii prin concursuri identice: ClickMania şi Marea Dezlipeală. Ambele au acelaşi mecanism: un loz care se dezlipeşte de pe prima pagină şi ascunde în spate posibile premii.

Astăzi, Click acuză Libertatea că “a uitat să dea un premiu”. “Atenţie la Marea Ţepuială, care uită să dea maşina”, scrie ziarul deţinut de Cristian Burci într-un articol. Supratitlul: Ziarul Libertatea şi-a prelungit concursul fără să dea marele premiu. În replică, Mihnea Vasiliu, director general Ringier, care editează Libertate, a declarat pentru Paginademedia.ro că va acţiona în judecată tabloidul Click.

Despre ce este vorba:

Libertatea a început concursul în luna februarie, anunţând o tombolă cu tichetele pe 3 aprilie. Marele premiu: o maşină. Concursul a fost prelungit până pe 1 mai, prin urmare tragerea la sorţi va fi la o altă dată.

"Nu vă lăsaţi amăgiţi de concursurile păcălicioase", scriu cei de la Click despre concursul Libertăţii. "Marea dezlipeală" anunţată cu surle şi trâmbiţe de ziarul Libertate i-a lăsat pe românii care au cumpărat ziarul cu buza umflată. Maşina promisă pentru perioada 23 februarie - 3 aprilie n-a mai fost acordat", continuă articolul.

Mihnea Vasiliu, director general Libertatea, a declarat pentru Paginademedia.ro că tragerea la sorţi va fi în jurul datei de 1 mai şi că totul se desfăşoară conform regulamentului. "Aveam dreptul să prelungim concursul, potrivit regulamentului. Am publicat în regulament că vom prelungi concursul încă o lună, şi atunci vom face extragerea şi vom acorda maşina", a declarat Vasiliu.

Ringier va acţiona ziarul în instanţă:

"Îi vom da în judecată. Acuzaţia este foarte gravă. Este o calomnie să spui astfel de lucruri, să acuzi de furt, când totul a fost făcut legal, conform regulamentului".

Mi se pare anormal ca în anul 2015 concurenţa să fie înţeleasă în acest mod. Nu este normal să îţi insulţi competitorul", a declarat Mihnea Vasiliu pentru Paginademedia.ro.

Click consideră că prelungirea concursului ziarului Libertatea şi, implicit, a tragerii la sorţi, scade şansele la marele premiu.

“Sunt patru săptămâni de concurs în plus, iar numărul celor care se înscriu creşte, aşa că probabilitatea de a avea noroc la tragerea la sorţi este mult mai mică”, scrie tabloidul.

"De ce să scadă", răspunde Mihnea Vasiliu. "Cititorii se pot înscrie cu mai multe lozuri, după ce cumpără ziarul. În acest fel, se menţin şansele", spune managerul Ringier, adăugând că, în două luni de concurs, Libertatea a acordat peste 10.000 de premii.

Cele două concursuri, faţă în faţă:

Mecanism: lozuri instant

Libertatea – un loz lipit pe prima pagină, care se dezlipeşte, cu mesajul pe spate

Click – două lozuri pe prima pagină, cu premiile în spate.

Perioada:

Libertatea – 23 februarie - 1 mai

Click - 27 martie - 21 mai

Premii:

Libertatea:

  • 1.000 de premii instant în fiecare zi (produse electrocasnice, tablete, telefoane smartphone, biciclete, excursii)
  • 1.000 de euro cash pe săptămână
  • Marele premiu: un Peugeot 208, prin tragere la sorţi a lozurilor înscrise.

Click:

  • 2 maşini Honda Civic
  • 10 premii de 5.000 de lei, 45 de 1.000 de lei, 350 de 300 de lei
  • 50 de telefoane Alcatel şi 50 de telefoane Allview
  • 126 de seturi de oale
  • 6.000 de dvd-uri American Hustle
  • 2.770.000 de lozuri de reducere Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Top Shop
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • moldoveanul moldoveanul
    Daca stii cu cine sa vorbesti faci rost de lozuri cate vrei , cu banii de un ziar iti iei 10 lozuri dar fara ziar asa ca sa nu se mai ea nimeni de libertatea ca sunt cei mai tari
  • gigi gigi
    Ia zi mai Stancule, tu esti? Te-am recunoscut dupa condei :)
  • winner winner
    cum a prelungit tombola? si cei care si-au calculat probabilitatea de castig ce fac? E o mare teapa. E de fapt problema penala, cred ca parchetul ii paste:-) nicidecum ca ii vor da ei in judecata pe click. de fapt ca, nu si-au tinta de crestere a vanzarilor, si din disperare au prelungit, din pacate, sau din fericire ca prostia nu doare, aceasta prelungire va avea efectul invers, de scadere.
  • Iulian Iulian
    Ziarele din Romania nu mai functioneaza.. Si asta este clar, net-ul este viitorul. Acum 6-7 ani ziarele, zic eu, se vindeau destul de bine, si eu luam pe zi ziarul+revista, acum net-ul este cea mai simpla cale..

Trimite un comentariu

sus