Skip to main content

VIDEO. Controversă în Ucraina. Pagina întâi a revistei ELLE, considerată prorusă

 
ELLE controversa Ucraina
ELLE controversa Ucraina

O polemică agită Ucraina în legătură cu pagina întâi a ediţiei ucrainene a revistei ELLE, care prezintă o actriţă îmbrăcată într-o rochie portocaliu cu negru, culorile patriotismului rusesc şi semn al ralierii la separatişti în estul ţării, scrie Agerpres, care citează AFP.

Publicitate

Controversa a izbucnit când afişe publicitare ale numărului viitor, din luna mai şi care ar urma să apară luni, au fost amplasate pe străzi, prezentând o copertă consacrată actriţei americane Michelle Williams. Ea poartă o rochie reiată oranj şi negru, culorile ordinului rusesc Sf. Gheorghe, utilizat de rebelii proruşi.

Redacţia revistei s-a apărat împotriva acuzaţiei că i-ar sprijini pe separatişti spunând că a preluat pagina întâi a ediţiei britanice din luna aprilie.

"Eroina copertei revistei noastre din mai este actriţa Michelle Williams, care poartă o rochie din colecţia primăvară-vară a mărcii franceze Louis Vuitton. Fotografiile, realizate de echipa internaţională a ELLE, provin din ediţia britanică", a comunicat ea pe propria pagină Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=jnjiFwH01HI

Contactată de AFP, redacţia a precizat că va folosi un sistem de copertă dublă, altă imagine suprapunându-se peste precedenta pentru vânzarea la chioşcuri.

"Facem aceasta pentru a evita acţiuni de vandalizare la punctele de distribuire a revistei", a adăugat ELLE Ucraina, precizând că "o astfel de reacţie nu se explică decât prin politizarea excesivă a societăţii".

Ediţia în limba rusă a revistei ELLE are un tiraj de 72.000 de exemplare în Ucraina.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus