Skip to main content

VIDEO. B1 a încercat să justifice de ce a vorbit prea mult despre cazul Zăvoranu. Cristian Diaconescu a părăsit emisiunea lui Striblea când s-a discutat subiectul

 
B1 TV
B1 TV

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a părăsit emisiunea lui Cătălin Striblea de la B1 TV după ce aproape o oră a asistat la discuţii despre Oana Zăvoranu şi modul în care televiziunile au reflectat ultimele evenimente din viaţa acesteia.

Publicitate

Una din justificările lui Striblea: "Nu ştiu de ce suntem atât de des certaţi fix pe chestiunea asta, că oamenii încearcă să trăiască din piaţă, să facă audienţă. Asta cere piaţa. O vrea pe Oana Zăvoranu, a primit Oana Zăvoranu pe toate canalele."

Emisiunea Ultimul cuvânt de ieri la B1 TV a început cu un material despre Zăvoranu în care realizatorii au încercat să se justifice pentru alegerile editoriale din ultima perioadă. „Despre cazul Zăvoranu, fără ipocrizie”, a titrat postul pe burtieră.

Explicaţiile B1 TV au venit chiar în ziua în care CNA a anunţat că va lua la analizat toate posturile TV care au difuzat, pe larg, imagini de la înmormântarea Mărioarei Zăvoranu. "A fost un spectacol grotesc", a caracterizat un membru CNA mediatizarea excesivă a cazului.

„O să vă invit la un exerciţiu în care să lăsaţi ipocrizia de-o parte. Eu, cel puţin, asta îmi propun să fac. În această seară o să vorbim despre un fenomen care a apărut în România, dar un fenomen care are strictă legătură cu meseria mea. Are legătură cu modul în care afacerea de aici merge mai departe. Nu numai afacerea de aici ci şi a altora din televiziune”, şi-a început Striblea pledoaria.

„Multe televiziuni sunt finanţate neclar, este o problemă uriaşă în această ţară. Daţi-mi voie ca măcar o dată să-mi apăr afacerea. Lucrez şi pentru dumneavoastră, dar lucrez şi pentru acest post de televiziune pentru zecile dintre colegii mei şi am voie în această seară să vorbesc în numele lor. Ne trageţi mult la răspundere, dar în acelaşi timp mulţi dintre dumneavoastră se uită. Care e calea dreaptă pe care trebuie să o urmez eu în această chestiune? Am sau nu am voie să vorbesc despre Oana Zăvoranu şi toate tarele şi cumva acest caz scoate la iveală atât de multe slăbiciuni în societatea noastră”, a mai spus jurnalistul.

După monologul de început al lui Striblea, au urmat şi imagini cu ce s-a întâmplat pe TV în ultimele zile, iar o voce din off încerca să explice cum a devenit Oana Zăvoranu „fenomen social”. Aceeaşi voce a vorbit în reportajul de câteva minute şi despre ipocrizia CNA, care „nu reuşesc de ani buni să stopeze fenomenele de derapaj de pe televizoarele româneşti.”

„Audienţele apriţiilor Oanei Zăvoranu au confirmat alegerea televiziunilor. Pentru prima dată în existenţa ei, televiziunea care a avut exclusivitatea imaginilor a ajuns pe locul al patrulea în topul audienţelor naţionale”, a mai spus aceeaşi voce când pe ecran rulau imagini cu Oana Zăvoranu şi mulţimea din faţa cimitirului Eternitatea. Nu a menţionat şi numele postului: Antena Stars.

TABLOU SUMBRU. „Televiziunile sunt obligate să trăiască într-o piaţă prăbuşită, iar cei mai mulţi lideri de opinie le acuză că sunt finanţate neclar şi netransparent, iar în momentul în care un membru CNA propune ca o cotă de 5% din încasările cabliştilor să fie date televiziunilor pentru supravieţuire, propunerea este criticată invocându-se regulile pieţei, iar piaţa a vorbit: în aceste zile o vrea pe Oana Zăvoranu”, se mai apără reprezentanţii postului.

Cristian Diaconescu s-a ridicat şi a plecat

După discuţiile ample din studio dintre Stiblea şi invitaţii săi, Radu Buzăianu, Mihai Daraban (preşedintele Camerei de Comerţ) şi senatorul Tudor Barbu (fost jurnalist la OTV), politicianul Cristian Diaconescu, invitat şi el, i-a spus realizatorului că ar fi vrut să plece din emisiune. „Dl Striblea, sincer să vă spun, am vrut să mă ridic să plec. Domeniul meu de expertiză e ăla mic şi amărît, total departe de domeniul dumneavoastră”, i-a spus politicianul jurnalistului de la B1 TV.

Diaconescu a mai rezistat la încă o jumătate de oră de discuţii pe acest subiect, după care a decis să părăsească studioul chiar în momentul când emisiunea era în direct.

„Aş avea o respectuoasă rugăminte. Dacă vreţi să discutaţi despre profilul meu, despre eventualele mele opţiuni politice, o facem separat. În acest gen de context chiar nu mă simt extrem de confortabil. (...) Concentraţi-vă pe această temă şi, cu tot respectul, te rog să nu mi-o iei în nume de rău dă-mi voie să mă retrag”, le-a spus Cristian Diaconescu cu puţin timp înainte ca Striblea să treacă la „subiecte serioase”.

După o oră în care a suportat absent subiectul Zăvoranu, Cristian Diaconescu s-a ridicat de pe scaun, în direct şi a plecat din emisiunea de la B1 TV.

https://youtu.be/ZEe1RQtshKM

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • moshu49 moshu49
    urmăresc selectiv emisiunea lui Striblea (asta de cînd joacă la B1, că RTV nu este în grila favoritelor mele).
    secvenţa cu plecarea lui Diaconescu n-am mai prins-o pentru că am părăsit eu vizionarea cu mult înainte, nu era pentru mine aşa cum n-am priceput prezenţa lui Diaconescu acolo.
    după introducerea lui Striblea mi s-a făcut silă, mi-am amintit de:
    http://prisacariu.ro/2015/04/09/motto-ul-lui-striblea-mult-e-dulce-si-frumoasa-limba-ce-o-dam/
    şi ... pa!
    sper ca postul să ia măcar vreo sută de mii amendă :(
  • Iulian Iulian
    Nici n-am citit ce era scris, nici nu ma intereseaza, decat titlul a fost citit! :)
    Deci, B1 se justifica sa scape de amenda CNA care este in curs de "stabilire" pentru televiziunile care au "promovat-o" intens pe Zavo.

    B1 vrea sa scape, stiind ca o amenda pentru ei ar fi salariul taiat 3/4-6 luni

Trimite un comentariu

sus