Skip to main content

„Ziua Star Wars", sărbătorită şi în România, pe 4 mai

 
star wars
star wars

„Ziua Star Wars", în care fanii celebrează toate lucrurile ce formează universul "Războiul Stelelor/ Star Wars", va fi sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai, între orele 15.00 şi 20.00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City din Bucureşti.

Publicitate

Astfel, toţi fanii sunt aşteptaţi luni, 4 mai, de la ora 15.00 până la ora 20.00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, pentru a sărbători împreună "Ziua Star Wars".

În foaierul cinematografului va fi amenajată o zonă cu scenă unde trei cavaleri Jedi vor face antrenamente cu copiii. Totodată, vor fi o zonă în care fanii Lego din asociaţia Brickenburg vor construi o machetă cu universul "Star Wars", dar şi alte activităţi dedicate copiilor, scrie Mediafax.

În anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan "Star Wars" "May the Force Be With You" ("Forţa să fie cu tine"): "May the Fourth Be With You". Deşi iniţial fanii din SUA au invocat această expresie ca urare în ziua de 4 iulie, anul următor data a fost restabilită pentru 4 mai, ca urmare a publicării unei pagini de publicitate în ziarul The London Evening News, care conţinea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice în funcţia de prim-ministru, Margaret Thatcher, pentru câştigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: "May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!".

De atunci, şi în special în ultimii ani, fanii "Star Wars" au declarat ziua de 4 mai ca fiind sărbătoarea lor, zi care a oferit totodată oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea "Star Wars" care celebrează în fiecare an povestea dintr-o galaxie îndepărtată. Astfel, din 2012, Lucasfilm încurajează activităţile de 4 mai, atât prin site-ul său oficial şi canalele sociale, cât şi prin diverse oferte speciale şi reduceri pentru produsele "Star Wars".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John Doe John Doe
    Poate isi aduc aminte si cei de la Protv sa mai difuzeze seria Star Wars, ca au trecut deja vreo 5 ani, daca nu mai mult, de la ultima difuzare.

Trimite un comentariu

sus