Skip to main content

20 Mai. Ordonanţa Publicităţii: Senatorii din Comisia de Cultura au corectat o "eroare materiala" ce obliga definitiv televiziunile sa factureze doar catre clientii de reclama, nu si catre agentii

 
Publicitate in statii ratbb
Publicitate in statii ratbb

ORDONANŢA ANTI-REBATE. Senatorii din Comisia de Cultura au eliminat, marti, o "eroare materiala" dintr-un proiect de lege referitor la publicitatea TV, prin care ar fi fost impusa definitiv obligatia ca televiziunile sa factureze direct catre clienti, nu si catre intermediarii-agentii de media, pentru reclama televizata, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro presedintele Comisiei, Georgica Severin.

Publicitate

Prevederea legislativa respectiva declansase, recent, o riposta vehementa din partea asociatiei care reprezinta interesele industriei de comunicare, IAA Romania, care acuza "o limitare clara a libertatii pietei", ce deschidea portile unor abuzuri.

Potrivit lui Georgica Severin, in urma corectarii acestei "erori" televiziunile vor putea "sa factureze cu intermediarii", daca toate cele trei parti - TV, client, agentie - sunt de acord cu acest lucru in cadrul unor "contracte tripartite".


Ordonanta publicitatii TV: Senatorii din Comisia de Cultura au corectat o "eroare materiala" ce obliga definitiv televiziunile sa factureze doar catre clientii de reclama, nu si catre agentii - Georgica Severin

ACUZAŢII. Parlamentarii PSD Georgica Severin si Madalin Voicu spun ca Stelian Tanase, seful TVR, a decis sa schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seara, evenimentul aniversar al PNL, precizand ca acest gest reprezinta "un gest de ingerinta editoriala, cu un direct si puternic caracter politic", scrie HotNews.ro.

Presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin, si vicepresedintele Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, Madalin Voicu, spun, intr-un comunicat citat de Mediafax, ca "banii publici nu trebuie folositi pentru a favoriza actiuni cu iz electoral ale PNL".
Madalin Voicu si Georgica Severin il acuza pe Stelian Tanase ca schimba grila TVR 1 pentru a difuza evenimentul aniversar PNL

EUROVISION PE INTERNET. Ediţia din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiţii muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.
Concursul Eurovision poate fi urmărit de un public mult mai amplu în acest an. Pentru prima dată de la debutul său în 1956, fanii din lumea întreagă vor putea să urmărească Eurovision în direct, în streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competiţii muzicale.
Concursul Eurovision va fi difuzat pentru prima dată în lumea întreagă, în direct, pe internet

Petiţia pentru „o televiziune fără mizerii“, iniţiată de „Cronica Cârcotaşilor“, a fost pusă în discuţie de către parlamentari, în urma promisiunii lui Mihai Sturzu, membru în Comisia pentru cultură, arte şi mass-media a Camerei Deputaţilor, de a se implica personal în demararea procesului de schimbare a Legii Audiovizualului, scrie HotNews.ro.

„Cred că e bine să discutăm acest memorandum, mai ales în lumina noilor modificări ale legii, şi poate mai câştigăm teren în această problemă“, a declarat Mihai Sturzu.
„Cronica Cârcotaşilor“: Petiţia pentru „o televiziune fără mizerii“, discutată în Camera Deputaţilor. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus