Skip to main content

Digi 24 va difuza controversatul documentar The Romanians are coming - Vin românii

 
romanians-are-coming-part-2
romanians-are-coming-part-2

Postul Digi 24 a achiziţionat drepturile de difuzare pentru documentarul britanic The Romanians are coming - Vin Românii.

Publicitate

Documentarul produs si difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4 va fi difuzat de canalul RCS sâmbătă, de la 21.00, la Digipedia, emisiunea prezentată de Emil Hurezeanu.

The Romanians are coming a stârnit controverse la difuzarea din regat. Realizatorii documentarului au fost acuzaţi că sunt părtinitori, pentru că focusul a fost pe părţile negative ale migraţiei.

Digi 24, despre documentarul pe care îl va difuza:

La momentul difuzării filmului în Marea Britanie, The Guardian a scris despre el că este "echilibrat", în timp ce jurnaliştii de la The Telegraph l-au catalogat ca fiind mai degrabă "neconvingător".

Români stabiliţi în Bristol au spus, prin vocea consulului Răzvan Constantinescu, că se simt "profund umiliţi". Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis o scrisoare ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, în care şi-a exprimat regretul profund faţă de reluarea unor "clişee incorecte" prin modul "distorsionat şi părtinitor" în care a fost prezentată comunitatea românească din Marea Britanie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus