Skip to main content

Fosta şefă a juriştilor de la Antena Group, declaraţii împotriva Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu. Mihai Gâdea va da şi el declaraţii în faţa instanţei

 
Camelia Voiculescu
Camelia Voiculescu

Fosta şefă a juriştilor de la Antena Group a declarat în faţa judecătorului că Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu i-au cerut să declare la DNA că ei nu au nicio implicare în cazul şantajului la adresa RCS&RDS, scrie Evz. Totodată, ieri, instanţa a decis ca la următorul termen al procesului în care Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu sunt cercetaţi pentru şantaj, să fie audiat şi Mihai Gâdea, director general la Antena 3.

Publicitate

Patru martori au fost audiaţi la termenul de ieri în cazul de şantaj dintre Antena Group şi RCS&RDS. Raluca Puşcaş, fosta şefă a Departamentului Juridic al Antena Group, a declarat în faţa judecătorului că Sorin Alexandrescu i-a arătat un contract încheiat între SC Bodu SRL, firma lui Dumitru Dragomir, şi RCS&RDS.

„În aceeaşi zi m-am întâlnit cu Sorin Alexandrescu şi cu Camelia Voiculescu, care mi-au cerut să redactez şi să cer un punct de vedere de la cele două firme cu referire la contractul dintre ele. Solicitările au fost transmise din partea «Jurnalului Naţional», ziarul urmând să publice o anchetă pe acest subiect. Am trimis scrisorile printr-un şofer. Răspunsurile de la Dumitru Dragomir şi de la RCS le-am transmis lui Sorin Alexandrescu”, a precizat Raluca Puşcaş, citată de Evz.

Avocata a explicat apoi că, în iunie 2012, cu o zi înainte de a fi chemată la DNA, s-a întâlnit cu Camelia Voiculescu şi cu Sorin Alexandrescu care i-au cerut ca, „în cazul în care sunt chemată la Parchet, să spun că ei nu au avut nicio implicare în expedierea acelor scrisori şi că a fost iniţiativa mea”, a arătat Raluca Puşcaş.

Un alt personaj care ar fi intervenit pe lângă şefa de la Juridic al Antenelor a fost avocatul Mihai Puiu. Acesta a chemat-o în aceeaşi zi în biroul lui pe martoră şi ia cerut, în scris, pe ecranul unui laptop ca, în caz că este chemată la DNA „să spui adevărul, adică Alexandrescu şi Camelia nu au nicio implicare”.

„A fost pentru prima dată când avocatul Puiu a comunicat cu mine în acest mod, chiar dacă eram în aceeaşi încăpere. Mi s-a părut exagerat. Nu putem să am iniţiativa de a demara o investigaţie jurnalistică. Am demisionat a doua zi”.

Directoarea de marketing a grupului, Cristina Jura, a explicat cum şi cine a luat decizia de a difuza promo-ul cu titlul „Exploziv! Mită de milioane în fotbal”. „A fost o cerere din partea lui Sorin Alexandrescu să promovez acel promo în luna mai. Textul a venit de la el. Am hotărât împreună să difuzăm de 4-5 ori pe zi, nu mai mult decât alte astfel de producţii”, a arătat directoarea. După o lună s-ar fi renunţat la difuzarea lui. Jura a mai precizat că este posibil ca şi alte anchete jurnalistice să nu fi apărut chiar dacă anterior li s-a făcut reclamă la televiziunile trustului de presă. Ea a arătat că acţionarul majoritar, Camelia, nu a avut vreo implicare în producţia materialului video”.

Spotul publicitar, arată DNA, a fost difuzat în mai 2013, de 401 ori, de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA.

Promo-ul, în continuare:

https://youtu.be/7sxm_Q32_Qc

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus