Skip to main content

Proprietar cu acte. RCS anunţă finalizarea tranzacţiei prin care a preluat Pro FM, Info Pro, Music FM şi Dance FM

 
cosmin prelipceanu
cosmin prelipceanu

cosmin prelipceanu
Cosmin Prelipceanu, redactor-şef Digi 24, este cel care a prezentat proiectul de radio în faţa membrilor CNA

Publicitate

FINAL DE TRANZACŢIE. Compania RCS&RDS anunţă că a finalizat preluarea posturilor de radio Pro FM, Info PRO, Music FM şi Dance FM.

"RCS & RDS si Pro TV au finalizat pe 29 mai 2015 procesul de transfer al portofoliului de radio format din statiile Pro FM, Info Pro, Music FM şi Dance FM", se arată într-un comunicat al companiei.

Deocamdată emisia posturilor de radio se face din actualul sediu al staţiei, urmând ca Pro FM să se mute în următoarele luni în studiourile aflate în amenajare în clădirea Digi 24.

"In curand, posturile de radio Pro FM, Music FM si Dance FM vor putea fi ascultate si pe platforma Digi Online", spun oficialii RCS. Platforma cuprinde peste 35 de canale TV, de filme, documentare si emisiune.

Discuţiile dintre RCS şi Central European Media Enterprises pentru preluarea staţiilor radio au început în primăvara anului trecut cu mai mulţi ofertanţi, însă Digi 24 avea cele mai multe şanse, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Cine a mai fost interesat de reţeaua de frecvenţe?

Iniţial, când CME şi-a anunţat intenţia de a vinde operaţiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS şi Sorin Enache (cu Sebastian Ghiţă printre finanţatori), de divizia de radio au mai fost interesaţi Ringier şi Kanal D.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, preţul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari. Ringier şi Kanal D au ieşit din negocieri

RCS şi CME au ajuns la un acord la sfârşitul anului trecut, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI. Ulterior, trecerea posturilor de la compania americană care deţine Pro TV la RCS a fost aprobată şi de CNA. De astăzi, RCS este "proprietar cu acte"

Planurile RCS cu Pro FM: Licenţa naţională InfoPro va fi Digi FM. Pro FM va rămâne neschimbat

Ce se va întâmpla cu posturile de radio preluate? Potrivit planurilor prezentate în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, licenţa naţională InfoPro va deveni Digi FM, un post de radio informativ, cu redacţie proprie. Posturile Pro FM, Pro Clasic şi Music FM şi Dance FM vor rămâne neschimbate.

Cosmin Prelipceanu, reprezentant al RCS&RDS – Noi am înţeles din licenţa InfoPro că este un radio de informaţii. Ne dorim să facem un radio de informaţii. Licenţa InfoPro pentru noi este nevoia de a avea un radio naţional de informare. Vă propunem să preluăm această licenţă şi să o transformăm în Digi FM. Credem că există această nevoie. Vom avea o redacţie proprie care va produce conţinut de radio şi pentru radio. Ne propunem ca seara să-l preluăm pe Emil Hurezeanu (de la Digi24 - n.r.). Niciun alt program al Digi24 nu se pretează radioului. Vrem să facem radio pe Digi FM. Vom avea jurnalişti de radio care să producă conţinut pentru radio.

Citeşte şi:

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Azi s-a modificat și „subsolul” de pe www.profm.ro cu trimiteri către site-urile RCS-RDS. Aseară încă erau link-urile tradiționale către site-urile CME.

Trimite un comentariu

sus