Skip to main content

Sorina Matei: "Am luat notă oficial că relaţia mea de lucru cu B1 TV s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală"

 
sorina matei
sorina matei

Realizatoarea TV Sorina Matei a anunţat, ieri, pe blogul personal că a "luat notă oficial" că relaţia de lucru cu postul B1 TV, "care expira legal pe 31 decembrie 2015, s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală de către cealaltă parte".

Publicitate

Emisiunea Sorinei Matei, Actualitatea Românească, nu se mai regăseşte în grila postului B1 TV de la începutul lunii aprilie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Tot în aceeaşi perioadă televiziunea de ştiri a renunţat şi la colaborarea cu jurnalistul Cătălin Prisăcariu, care realiza emisiunea Butonul de panică. Tronsonul 19:00 - 21:00 a fost ocupat de jurnalistul Sabin Orcan, cu emisiunea "X Press".

"Deşi în ultimul an şi o lună, am realizat la cerere onest, consecvent şi fără niciun fel de pretenţii şi în situaţii dificile acest produs jurnalistic (Actualitatea Românească - n.r.), în ultimele luni temele abordate fiind cele publice, legate de Justiţie şi răsunătoare cazuri de corupţie, acum mai bine de trei săptămâni, într-o sâmbătă seară, totul a fost anulat brusc", a scris Sorina Matei, pe blogul ei.

Textul scris de Sorina Matei despre despărţirea de B1 TV

"Câteva precizări necesare

Astăzi (1 mai - n.r.), am luat notă oficial că relaţia mea de lucru care expira legal pe 31 decembrie 2015 s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală de către cealaltă parte.

Produsul jurnalistic realizat de mine, felul în care au fost tratate subiectele , aducerea de informaţii în exclusivitate, prezentarea tuturor cazurilor publice de corupţie s-au bucurat de aprecierea şi încrederea publicului, totul fiind în acord cu profilul meu bazat pe 18 ani de experienţă în aceast domeniu, şi cu specializarea mea profesională din ultimii 8 ani în domeniul Justiţiei.

Deşi în ultimul an şi o lună, am realizat la cerere onest, consecvent şi fără niciun fel de pretenţii şi în situaţii dificile acest produs jurnalistic, în ultimele luni temele abordate fiind cele publice, legate de Justiţie şi răsunătoare cazuri de corupţie, acum mai bine de trei săptămâni, într-o sâmbătă seară, totul a fost anulat brusc.

Am decis, la acel moment, să nu fac publice discuţiile interne din ultimele 7 luni referitoare la conţinutul editorial, pentru că am socotit aceste discuţii private şi pentru că respectivul conţinut al acestor discuţii nu a reuşit niciodată să-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, în deplin respect faţă de public şi adevăr în care mi-am făcut meseria. Întotdeauna mi-am făcut profesia până la capăt, fără compromisuri, cu orice risc.

Logica simplă a derulării evenimentelor din ultimele luni corelată cu o evidentă schimbare de retorică pe subiecte publice ce ţin de Justiţie şi luptă anticorupţie- singura acceptată- conduc însă la concluzia evidentă că întreg demersul meu jurnalistic deschis şi de bună credinţă, pro-respectare a legii şi pro-luptă-anticorupţie, este indezirabil unora în acest moment .

Regia celor care coordonează sau, eventual, deţin adevărata putere de decizie probabil că include acest ultim act de forţă în ceea ce mă priveşte, lucru previzibil având în vedere geneza acestei situaţii şi evoluţiile publice din ultimul timp.

Niciodată în cariera mea de jurnalist nu am cedat presiunilor şi tentativelor de constrângere de orice fel, indiferent cum s-au manifestat acestea, aşa cum niciodată nu am fost de acord ca “posesori de facto” ai unor zone media să poată exercita un fel de “dictatură editorială invizibilă şi ocultă” prin intermediari cu unic scop de a denatura demersuri şi produse jurnalistice în deplin acord cu profesia, corecta informare a cetăţeanului şi în scopul respectării legilor, doar pentru a le servi intereselor anti-Justiţie, anti-respectare a legii sau politice de orice fel.

Manifestul meu profesional de valoare constă în deplinul respect şi ataşament faţă de public, faţă de corecta informare a cetăţenilor, în totala îndeplinire a principiilor şi regulilor meseriei, în tratarea onestă şi transparentă a tuturor cazurilor de corupţie şi de încălcare a legii, toate acestea puse întotdeuna, cu bună credinţă, cinstit şi deschis în slujba oamenilor şi adevărului cărora le-am dedicat şi le voi dedica neîncetat şi cu orice preţ cariera în jurnalism." (text integral de pe blogul Sorinei Matei)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Dacă nu aveai audiențe, chiar degeaba te dai ”profesionistă” și ”justițiară”...
  • nadia nitov nadia nitov
    tot ce e reziliat unilateral e pasibil de proces. nu le-ar strica sa plateasca niste daune. in fond nu moderatoarea e de vina ca B1 si-a schimbat pasiunile politice. acum 4 luni erau probasisti, acum sunt o alta antena 3.
  • john john
    A plecat sefu in america si te-a lasat in drum? Lasa ca isi aduce aminte de tine si poate te ia si pe tine.

Trimite un comentariu

sus