Skip to main content

Termen prelungit pentru un concurs de materiale jurnalistice pe teme legate de viaţa privată

 
jurnalisti_52523800
jurnalisti_52523800

ActiveWatch anunţă prelungirea termenului de înscriere la concursul de materiale jurnalistice pe teme legate de viaţa privată şi protecţia datelor cu caracter personal până în data de 15 august.

Publicitate

Jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi, bloggerii sunt invitaţi să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viaţă privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Juriul competiţei este format din Iulian Comănescu (expert media, consultant în comunicare, cu o bogată experienţă de jurnalist), Delia Panait (gazda unor emisiuni de radio şi televiziune, creator şi producător al unor emisiuni de radio, absolvent al LondonSchool of Journalism) şi Gabriela Zanfir (jurist la Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor, autor al volumului "Protecţia datelor personale. Drepturile persoanei vizate").

Condiţii de participare

  • Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.
  • Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetăţenilor la informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viaţa privată şi prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.
  • Articolele trebuie să fie scrise şi/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 - 15 august 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

PREMII. Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN şi Superlege.ro.

Materialele vor fi evaluate de juriu, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 15 septembrie.

Aplicanţii trebuie să deţină toate drepturile de autor asupra articolului trimis spre publicare. De semenea, titularul drepturilor de autor trebuie să fie de acord cu publicarea articolului trimis sub licenţa Creative Commons Atribuire 4.0 în orice publicaţie din mediul electronic, cu respectarea obligaţiilor de menţionare a autorului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus