Skip to main content

Un nou dosar penal pentru Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu. Ar fi contractat credite cu acte false

 
adrian sarbu
adrian sarbu

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi omul de afaceri Adrian Sârbu sunt audiaţi la DIICOT într-un nou dosar. Cei doi ar fi luat credite folosind acte false, scrie Digi24. Creditele ar fi fost luate de la BRD în 2008.

Publicitate

Patronul media Adrian Sârbu a luat credit de la BRD de 4 milioane de dolari. A girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional.

Fostul senator Sorin Roşca Stăneascu a contractat un credit pentru investiţii de trei milioane de euro. Ratele nu au fost achitate, iar garanţiile depuse au fost insuficiente pentru ca banca să poată recupera banii.

Creditele ar fi fost luate în aceeaşi zi în care au fost depuse actele, beneficiind de sprijinul lui Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD.

Sorin Roşca Stănescu se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol, în timp ce Adrian Sârbu a împlinit deja trei luni de când este în Arestul Central al Poliţiei, cercetat fiind într-un dosar de evaziune fiscală.

În dosarul nou de la DIICOT sunt implicaţi şi omul de afaceri Remus Truică şi Elena Udrea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus