Skip to main content

Victor Ponta vrea să găsească o soluţie prin care să sprijine presa de ştiri audiovizuală

 
Victor Ponta_b1
Victor Ponta_b1

„De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, se va modifica un pic şi legislaţia care reglementează drepturile de autor”, a anunţat Victor Ponta într-un interviu acordat lui Dan Andronic, la B1 TV.

Publicitate

Primul ministru a spus, în interviul difuzat cu o zi înainte de Ziua Presei (sărbătorită pe 3 mai), că guvernul înceară să găsească o soluţie pentru a ajuta „acele mijloace de presă care prezintă ştiri”.

„Dreptul la informaţie este un drept constituţional, nu întâmplător trebuie să subvenţionăm în continuare televiziunea publică, dar eu cred că informare fac în egală măsură, dacă nu chiar mai mult decât TVR, şi celelalte televiziuni care au în program ştiri. Cele de divertisment sunt o altă discuţie. Motiv pentru care i-am cerut lui Teodorovici şi încercăm să găsim o soluţie prin care să sprijinim acele mijloace de presă care prezintă ştiri", a spus Ponta, la B1 TV.

„Cu presa scrisă n-am avut încă o soluţie, mai ales că majoritatea presei scrise s-a mutat pe online şi costurile sunt diferite. Aici nu le împart cine ţine cu Băsescu, cine ţine cu mine, ci le împart într-un singur criteriu: cine are o proporţie importantă de ştiri, indiferent că acele ştiri sunt pozitive, negative, asta e treaba CNA, ci proporţia de ştiri, ca să nu finanţăm o televiziune de divertisment„, a mai adăugat Ponta.

El a mai adăugat că se caută un sistem prin care să nu se aloce bani, ci să fie reduse taxele şi impozitele, după care va fi notificată şi Comisia Europeană.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Aici treaba e clara. Beneficiarele celor mai multi bani vor fi televiziunile prietene ale PSD-ului si a lui Ponta, Antena 3 si Romania TV. Banii vor fi impartiti pe criteriul "Cine da mai tare in Basescu" va beneficia de cei mai multi bani. Daca ar fi dupa mine, cei mai multi bani s-ar duce la televiziunea care se adreseaza tinerilor (publicului comercial), nu unei "televiziuni pentru pensionari". De departe cel mai mult ar avea de castigat Digi 24. Dar cel mai sigur ar fi sa nu se faca deloc favoruri. Televiziunile particulare traiesc din publicitate si asa ar trebui sa ramana si pe mai departe. Cine nu e in stare sa-si sustina businessul, sa-l lase cuiva care stie ce sa faca cu el sau sa-l inchida. E simplu!

Trimite un comentariu

sus