Skip to main content

WikiLeaks a publicat alte câteva mii de e-mailuri furate de piraţii cibernetici de la Sony Pictures

 
Sony Pictures Entertainment
Sony Pictures Entertainment

Foto: www.wired.com
Foto: www.wired.com

Publicitate

WikiLeaks a anunţat că a publicat online alte câteva mii de documente şi e-mailuri care au fost furate în timpul atacului informatic comis de un grup de piraţi cibernetici asupra companiei americane Sony Pictures Entertainment la sfârşitul anului 2014, scrie Mediafax, care citează variety.com.

În urmă cu două săptămâni, WikiLeaks, organizaţia lui Julian Assange, a anunţat că a publicat alte 30.287 de documente şi 173.132 de mesaje expediate pe e-mail de angajaţii studiourilor Sony, care au fost furate de piraţii cibernetici la sfârşitul anului 2014, în cadrul unui atac informatic de anvergură.

Pe 16 aprilie, Julian Assange spunea că aceste informaţii aparţin "domeniului public", iar WikiLeaks se va asigura că ele vor rămâne publice.

După atacul cibernetic din noiembrie 2014, o organizaţie necunoscută a publicat online aceste documente, însă formatul electronic utilizat nu permitea efectuarea cu uşurinţă a căutărilor online, după cum relata bbc.com în urmă cu două săptămâni.

Sony Pictures a condamnat imediat această publicare, afirmând că WikiLeaks îi ajută pe piraţii cibernetici "să răspândească conţinuturile furate şi care sunt private".

Peste 47.000 de angajaţi şi colaboratori ai Sony Pictures Entertainment - filială a grupului Sony - sunt vizaţi de acel furt de date personale, documente financiare, scenarii, mesaje expediate prin e-mail.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus