Skip to main content

Ajutor de stat de 15 milioane de euro pentru posturile TV "care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”

 
Ajutor de stat de 15 milioane de euro pentru  posturile TV "care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare si cultural”

televiziuni de stiri 17 aprilie

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă acordarea unui ajutor de 15 milioane de euro pentru posturile TV "care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public", potrivit unui comunicat al Executivului, anunţă HotNews.ro.

In comunicat nu se precizează cine va decide destinatia banilor (spre ce televiziuni se duc fondurile). Ajutorul de la Guvern vine intr-o perioada in care multe din posturile de stiri au probleme financiare, pe o piata care nu poate sustine atat de multe posturi (5 posturi TV de stiri, mai mult decat in Franta sau Germania, de exemplu).

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016, insa va putea fi prelungita.

Potrivit Guvernului, schema de ajutor de stat se va elabora in conformitate cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat si va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numarul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum si procedura de acordare si monitorizare.

Ştire în curs de actualizare. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    bine bine, poate digi24 nu e in Faliment, dar antena 3, realitatea, si romania tv sigur sunt.
  • Dan Dan
    De cand e Digi24 in faliment?
  • steven steven
    Ne intoarcem la epoca Nastase in care guvernul cumpara toata presa!Asadar,cine linge mai mult,primeste pe masura!
  • alinyo alinyo
    Antena 3 e aici !!!!?!
  • abdu rehab abdu rehab
    o MAGARIE Incredibila!!!! adica Banii vor fi aruncati pe Posturi Falimentare precum, antena 1 antena 3, digi24, realitatea tv, romania tv, tvr etc. si asta pentru ca se stie ca Posturile mentionate (dar si altele) sunt in Faliment si doar taxele si Banii aruncati pe geam si toaleta le mai pot salva. MAGARIE curata ca lacrima nu alta......
  • Paul Paul
    Si pe ce criterii se impart banii? De ce nu s-au dat si in Olnine (de exeplu la site-uri de stiri) sau chiar Pagina de Media? De ce nu si la radio?
  • gigi gigi
    Cu un leu daca o sa mareasca costul abonamentului tv si de a doua zi voi rezilia contractul cu firma de cablu. Iar asta nu pentru ca nu mi-as permite sa platesc cu 1 leu in plus la abonament ci pentru ca aceasta decizie este absolut tampita.
  • seba seba
    Ce magarie PSD-ista!!!

Trimite un comentariu

sus