Skip to main content

Ordonanţa anti-rebate a trecut, cu modificări, de Senat: agenţiile de media revin în circuitul banilor de publicitate TV

 
publicitate online
publicitate online

Senatul a adoptat, luni, cu modificari legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta privind publicitatea TV, asa-numita ordonanta anti-rebate introdusa in 2013. Senatul era camera decizionala in acest caz, iar daca nu au aparut schimbari pe ultima suta de metri, modificarile aprobate azi permit agentiilor de media sa revina in circuitul banilor de publicitate TV, scrie HotNews.

Publicitate

Potrivit ultimelor amendamente anuntate agentiile vor putea sa reprezinte clientii de publicitate, in anumite conditii, iar radiodifuzorii vor putea emite si catre acestea facturile aferente achizitionarii de spatiu publicitar TV.

Potrivit amendamentelor consultate de HotNews.ro, Legea Audiovizualului se modifica, intre altele, cu urmatoarele prevederi:

1. La articolul I punctul 1, alineatele (1) - (4) ale articolului 291 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"Art. 291. - (1) Achizitionarea de spatiu publicitar televizat de catre beneficiar se poate face fie direct de la radiodifuzor, fie printr-un intermediar (agentie sau regie).
(2) In cazul in care achizitionarea spatiului publicitar televizat se face printr-un intermediar, contractele vor fi tripartite la cererea oricareia dintre parti.
(3) In ambele cazuri prevazute la alin. (1), radiodifuzorul va emite catre beneficiarul publicitatii televizate sau, dupa caz, catre intermediar facturi aferente achizitionarii de spatiu publicitar televizat in care va fi evidentiat orice rabat sau avantaj tarifar, indiferent de natura acestuia, acordat de catre radiodifuzor, conform contractului.
(4) In cazul contractelor derulate prin intermediar, acesta va emite facturi aferente serviciilor de intermediere corespunzatoare prevederilor contractului. Intermediarii nu pot primi alta plata sau cotraprestatie decat cea pentru remunerarea serviciilor prestate si nici vreun avantaj material, indiferent de natura acestuia, din partea radiodifuzorului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus