Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul, titlu dur după prezenţa premierului alături de Putin: “Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor”. România liberă: Diplomaţia sulfuroasă a lui Ponta

 
Adevarul
Adevarul

Adevarul

Publicitate

Presa de azi. Titlu dur în Adevărul după prezenţa premierului la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku: Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor. Subiectul este şi pe prima pagină din România liberă, unde vizita e prezentată sub genericul “Diplomaţia sulfuroasă a lui Ponta

Ce pun ziarele azi pe prima pagină?

Victor Ponta este subiectul de pe prima pagină a două dintre ziarele de azi. Adevărul prezintă participarea prim-ministrului la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, iar România liberă scrie despre liderul UNPR, Gabriel Oprea, care ”câştigă teren şi pare că dictează deciziile coaliţiei”.

Libertatea o are pe prima pagină pe Mihaela Rădulescu, îmbrăţişată de câştigătorii show-ului de anul trecut ”Românii au talent”, trupa Brio Sonores.

Paginademedia.ro vă prezintă deschiderile ziarelor de azi:

”Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor” este titlul ziarului Adevărul. Caricatura de pe prima pagină îi evidenţiază pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei, alături de Victor Ponta. Publicaţia scrie despre plecarea ”pe furiş la o competiţie sportivă boicotată de liderii UE, dar la care au venit reprezentanţii unor regimuri autoritare”. Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku şi a absentat de la Congresul Partidului Socialist European. Mai mulţi lideri europeni au refuzat să participe la ceremonie, argumentând că Azerbaidjanul nu respectă drepturile omului, scrie Adevărul.

România liberă titrează: ”Ce ascunde democraţia de forţă a lui Gabriel Oprea”. Ziarul prezintă modul în care vicepremierul Gabriel Oprea” a început să se distanţeze de PSD, cel puţin la nivel de imagine”, dar şi despre modul în care UNPR ”a ajuns satelitul care vrea să controleze politica românească”. În partea de jos a paginii este redat ”Episodul vizitei la Baku: Diplomaţia sulfuroasă a lui Ponta”, în care este prezentată participarea prim-ministrului la Jocurile Europene de la Baku.

Libertatea descrie imaginea Mihaelei Rădulescu din finala ”Românii au talent”. Titlul ”Şapte dintr-o îmbrăţişare” este susţinut de imaginea în care Mihaela este îmbrăţişată de membri trupei Brio Sonores, dar şi fotografii în care ea îl sărută pe Pavel Bartoş şi îl îmbrăţişează pe Dan Bitman. În aceeaşi ordine de idei, textul redă: ”În culise sau pe scenă, nimeni, concurent sau jurat, n-a scăpat de îmbrăţişările divei din juriul show-ului <<Românii au talent>>”.

Evenimentul zilei prezintă accidentul nautic de pe Lacul Snagov, în care o şalupă condusă de Alexandru Popescu, fiul fostului proprietar al Petrolexportimport, ”a spulberat o barcă în care se aflau şase oameni”. Ziarul titrează: ”Fiul unui magnat al petrolului a provocat cea mai mare tragedie de la Lacul Snagov”.

Gazeta Sporturilor scrie pe prima pagină despre situaţia echipei de fotbal a României. ”Puiule, jucăm şi noi ceva?” este titlul care însoţeşte imaginea lui Anghel Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal.

Jurnalul Naţional titrează ”Când vor simţi românii bunăstarea din statistici”, alături de prezentarea reportajului despre localitatea Ceatalchioi din Delta Dunării. Statul român a pus sub sechestru satul pentru o datorie de două milioane de euro, scrie ziarul.

Click! tratează subiectul despre Cristi Minculescu şi soţia lui. Titlul speculează pe seama relaţiei cântăreţului: ”Cristi Minculescu îşi înşală nevasta care i-a salvat viaţa?”.

Rubrica Presa de Azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO. Prima pagină a ziarelor de azi, în continuare:

  • Adevarul
  • Click
  • evenimentul zilei
  • gazeta sporturilor
  • jurnalul national
  • Libertatea
  • Romania libera

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

viewscnt

Trimite un comentariu

sus