Skip to main content

Sefa CNA va putea fi demisa daca raportul de activitate al Consiliului este respins - legea a fost adoptata de Senat, camera decizionala

 
laura georgescu
laura georgescu

Senatul a adoptat luni, in calitate de camera decizionala, proiectul de lege pentru modificarea Legii audiovizualului astfel incat respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, anunta HotNews care citeaza Agerpres.

Publicitate

Initiativa legislativa apartine senatorilor Georgica Severin (PSD) si Gigel Stirbu (PNL), cei doi fiind si presedintii comisiilor de cultura de la Senat, respectiv Camera Deputatilor, si fusese respinsa de Camera Deputatilor. Proiectul a primit 117 voturi pentru.

Potrivit noului articol, Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului pentru restul de mandat al fostului presedinte. Fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului de membru CNA.

„Am incercat sa gasim formula prin care sa responsabilizam partea administrativa a CNA. Propunerea noastra nu vizeaza schimbarea vreunui membru din CNA, nu e o tentativa de politizare a CNA. Practica, din nefericire o spun, a demonstrat ca trebuie sa existe o modalitate prin care partea de conducere administrativa a CNA sa fie controlata si, eventual, inlocuita, fara sa ne atingem in vreun fel de inamovibilitatea celor 11 membri ai Consiliului", a afirmat presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului, Georgica Severin, potrivit Agerpres.

Initiativa reprezinta o incercare de a solutiona blocajul institutional de la CNA, unde majoritatea membrilor il contesta pe presedintele Consiliului, Laura Georgescu.

În actuala formula a legii audiovizualului, un membru CNA (inclusiv presedintele) poate fi demis numai in doua situatii: daca primeste o condamnare penala definitiva si daca nu-si poate exercita mandatul pe o perioada de cel putin sase luni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus