Skip to main content

VIDEO. Ciobanul Ghiţă se întoarce pe TV în această seară. E mai tare-n cojoc decât Jon Snow, din Urzeala Tronurilor. Cum arată noul spot şi ce spun oficialii Vodafone despre revenirea ciobanului

 
Ghita Ciobanul 2
Ghita Ciobanul 2

VIDEO. Ciobanul Ghiţă se întoarce într-o nouă campanie pe TV, după un an de absenţă de pe posturile de televiziune. În noua campanie, pentru Supernet, Ciobanul Ghiţă se ia la trântă cu Urzeala Tronurilor.

Publicitate

"M-am apucat şi eu de Games of Thrones, că-s de-ai mei aştia", spune Ghiţă în spotul care intră pe TV în aceasă seară. "Au unii nişte cojoace aşa mari de iarnă... Hai să vedem cine-i mai tare-n cojoace."

Înainte de ce spun oficialii Vodafone despre revenirea lui Ghiţă pe TV, dar şi despre poza făcută de cioban în urmă cu un an alături de premierul Ponta, noua reclamă.

VIDEO. Ciobanul Ghiţă, în noua reclamă Vodafone cu HBO Go şi Urzeala Tronurilor:

Ciobanul Ghiţă este din nou pe TV după un an de absenţă. De ce a lipsit?

Răspunde Laura Barbu - Director Brand and Marketing Communication Vodafone Romania:

"Vodafone Romania are un contract pe termen lung cu Ghita Ciobanul si, practic, nu a intrerupt niciodata contractul cu acesta. Chiar si in acele perioade in care Ghita nu a mai aparut in spoturile TV ale companiei, Ghita si-a mentinut activitatea in online, un exemplu, in acest sens, fiind « Camera Oaspetilor » de pe Facebook, prin care Ghita isi invita si isi gazduieste prietenii la Jina, in mod frecvent."

De ce a revenit?

Campania de comunicare ce sustine promotia noastra de vara si care il are, din nou, protagonist pe Ghita Ciobanul e o continuare fireasca a platformei “Romanii au initiativa”. Inca de la lansarea acestei platforme, am creat campanii care arata cum tehnologia ajuta romanii sa isi depaseasca barierele.

Este valabil si in cazul Ghita Ciobanul: el insusi a devenit un un simbol al digitalizarii in Romania si a reusit sa treaca dincolo de ecranele televizoarelor tocmai pentru ca a fost si este autentic. Ghita a devenit, in doi ani de zile, un personaj iubit de public si ne bucuram pentru interesul oamenilor fata de lumea lui, in care ne mandrim ca si tehnologia noastra joaca un rol atat de important. Practic, viata lui s-a schimbat folosind tehnologia, iar campania de acum e un nou episod in evolutia lui personala.

În urmă cu un an premierul Victor Ponta s-a fotografiat alături de Ciobanul Ghiţă, cadru comentat intens pe net. Cat au contat implicatiile de imagine dupa ce Ghita a pozat alaturi de premierul Victor Ponta, in oprirea comunicarii cu ciobanul?

"Ghita a mentionat in nenumarate randuri ca el nu face politica: a facut poza cu oricine i-a cerut acest lucru, iar poarta lui a fost deschisa tuturor. Ne delimitam de orice asociere politica si nu servim interesele niciunei formatiuni politice. Suntem o companie de comunicatii mobile a carei prioritate este sa ofere cea mai buna experienta utilizatorilor si sa inoveze in tot ceea ce face, inclusiv in comunicare.

Asadar implicatiile de imagine in urma pozei aparute pe internet nu au contat catusi de putin in analizele noastre interne", spune Laura Barbu.

Campania care l-a avut in centru pe Ghita Ciobanul a avut rezultate bune, justifică oficialul Vodafone:

• in doar o luna de la lansare, Ghita era unul dintre cele mai populare personaje in social media, reusind sa ajunga in Top 3 celebritati in Romania, pe Facebook.

• Campania a avut si un impact comercial considerabil, marcand momentul in care vanzarile de smartphone au depasit vanzarile de feature phones.

• A fost si este o campanie exploziva, care creste organic, de la luna la luna: Oamenii obisnuiti vor sa il cunoasca, are zeci, daca nu sute de cereri saptamanal din partea celor care vor sa fie gazduiti in camera lui de oaspeti.

• In acest moment, pagina lui de Facebook numara 576.000 de fani.

• Presa internationala – spre exemplu BBC News - a scris despre el, vorbind despre personajul Ghita ca despre un fenomen

• A fost dat drept exemplu privind “digitalizarea Romaniei” la Comisia Europeana.

• In plus, campaniile cu Ghita au depasit asteptarile noastre si in materie de recunoastere la festivalurile internationale de advertising

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Credeam că l-ați trecut pe banda de urgențe pe nea Ghiță...care a recunoscut, de atâtea ori, că este abonat la mai multe companii de telefonie mobilă...oare de ce...în vârful dealului nu prea bate semnalul Vodafone...

Trimite un comentariu

sus