Skip to main content

VIDEO. O campanie cu Gina Pistol, Jojo şi Nicoleta Luciu care promovează purtarea centurii, amendată pentru „conţinut misogin”

 
camanie centura siguranta
camanie centura siguranta

Automobil Clubul Roman (ACR) a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru o campanie #seatbeltb00bing, menita sa incurajeze purtarea centurii de siguranta, scrie HotNews.

Publicitate

CNCD a amendat ACR cu amenda contraventionala de 2.000 de lei, dupa ce aceasta organizatie a semnalat ca mesajele si imaginile incluse in campanie "lezeaza dreptul la demnitatea personala a femeilor din cauza continutului misogin al acestora", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit hotararii Consiliului Director al CNCD, citat in comunicatul mentionat, pentru "a realiza o campanie de constientizare a importantei purtarii acestui dispozitiv de siguranta, nu este nevoie sa pui o categorie de persoane, respectiv femei, intr-o situatie jenanta, degradanta, explicitand prin obiecte si gesturi bustul acestora [...] In stabilirea cuantumului amenzii contraventionale s-a avut in vedere modul in care s-a realizat clipul de constientizare a purtarii centurii de siguranta, respectiv folosirea de obiecte si gesturi cu tenta sexuala, prin care femeia este pusa intr-o situatie degradanta."

Campania a fost lansata in septembrie 2014, dupa cum paginademedia.ro a scris AICI şi a fost lansata de agentia Publicis.

De unde a venit initiativa? In Romania, multi barbati nu isi cupleaza centura de siguranta cand se urca la volan: 6 din 10 conducatori auto nu poartă centura de siguranta, barbatii au cu 77% mai multe sanse de a-si pierde viata intr-un accident auto decat femeile, si anual, de trei ori mai multi barbati decat femei isi pierd viata in accidente auto, se anunta intr-un comunicat, la momentul respectiv.

https://youtu.be/JJzJD1iVci4

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dupa ce a fost premiata, o reclamă cu Gina Pistol, Nicoleta Luci
    […] din cauza continutului misogin al acestora”, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Hotnews.ro.  Potrivit hotararii Consiliului Director al CNCD, citat in comunicatul mentionat, pentru „a […]
  • Iulian Iulian
    In stilul asta peste cativa ani o sa fii amendat ca ai facut sex oral cu prietena/nevasta... n-ai respectat-o si ai defaimat-o. Si apoi se ajunge la sex simplu :)
  • Automobil Clubul Român, amendat de CNCD pentru o campanie public
    […] Pagina de Media: O campanie cu Gina Pistol, Jojo și Nicoleta Luciu care promovează purtarea centurii, amendată pen… […]

Trimite un comentariu

sus