Skip to main content

Alexandru Iacobescu, directorul România TV, nu s-a dus la DNA pentru audieri. El va fi adus cu mandat

 
Alexandru Iacobescu
Alexandru Iacobescu

Omul de afaceri Alexandru Iacobescu, dirtector general la România TV, care conduce mai multe firme despre care procurorii susţin că sunt controlate de către Sebastian Ghiţă şi ale căror conturi au fost puse sub sechestru de DNA, nu s-a prezentat miercuri la DNA Ploieşti, unde a fost citat ca martor, el urmând să fie adus cu mandat, anunţă Mediafax.

Publicitate

Acesta nu a ajuns la DNA, surse judiciare declarând că urmează să fie adus într-o altă zi cu mandat, dacă va continua să refuze să dea declaraţii în faţa procurorilor.

Iacobescu este cunoscut drept unul dintre apropiaţii deputatul Sebastian Ghiţă, numele său apărând în declaraţia de avere a parlamentarului ca beneficiar al unor împrumuturi acordate în nume personal de către Ghiţă. Astfel, conform declaraţiei de avere din vara anului 2014, depusă de Sebastian Ghiţă la Camera Deputaţilor, parlamentarul i-a împrumutat în nume personal lui Alexandru Iacobescu 90.300.000 de euro şi patru milioane de dolari.

În cea mai recentă declaraţie de avere depusă de Ghiţă în vara acestui an la Parlament se păstrează cuantumul celor două împrumuturi acordate în nume personal, însă nu mai este făcut public numele debitorului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus