Skip to main content

Anca Budinschi, fostul şel al Pro TV, despre Super Trip: "are un ritm, dar n-are substanţă. Te uiţi, dar nu înţelegi"

 
Super Trip 3
Super Trip 3

Fost director general al Pro TV, Anca Budinschi face o analiză detaliată a primei ediţii a emisiunii Super Trip, cu tot ce presupune producţia: participanţi, gazdă - Andi Vasluianu, scenariu, ritm. Concluzie: "Programul nou al serilor de vară la PRO TV este “subţire” la format şi “mic” la realizare"

Publicitate

Anca Budinschi, pe blogul său, despre Super Trip:

"Super Trip are un ritm, dar n-are substanţă. Te uiţi, dar nu înţelegi. Zîmbeşti la o glumă, două, mai ţii minte un moment sau altul, dar e foarte greu să te legi de ceva. Poate că în timp producţia va oferi argumentele necesare unei vizionări constante, dar primul episod n-a reuşit să construiască o identitate programului."

Din concluziile analizei, pe puncte:

Locul de filmare:

 - Evidentele restricţii de costuri i-au aşezat pe cei zece turişti ca şi pe telespectatori pe nişte pietre pline de bălării şi pe nişte diguri pustii, pe care le cunoaştem prea bine şi care cu greu te-ar putea atrage într-o Super Excursie.

Participanţi:

- Personajele au fost alese cam pe fugă aşa că programul beneficiază de prezenţa lui Dorian Popa, Ruby şi Doiniţa Oancea pe care i-am mai văzut în două reality-uri tot la PRO TV acum cîteva luni. Necunoscuţii selectaţi sunt Daria şi Mircea, Alexandra şi Marian, Dorina şi Lucia.

- Un dezechilibru greu de gestionat a apărut din combinaţia dintre vedete şi non vedete, cel puţin în acest prim episod. Diferenţele dintre necunoscuţi şi celebrităţi se văd imediat la aspectul fizic, la forma fizică dar şi la modalitatea de abordare a show-ului.

- Vedetele sunt mult mai în elementul lor într-un astfel de program decît ceilalţi concurenţi. Unii dintre aceştia sunt vizibil marcaţi de vecinătatea cu actorii şi cîntăreţii cu care împart autocarul, excursia şi experienţele acestei veri. Cei cunoscuţi ştiu mersul şi tratează prea lejer participarea, iar cei necunoscuţi se propun la eliminare deocamdată doar între ei. Fără ca vedetele să fie dezinteresate, deosebirile sunt evidente între cele două grupe, astfel că miza concursului este diminuată pentru toată lumea.

Conţinutul

- Problema cea mai mare nu vine din personaje, ci din naraţiune şi din conţinut. Adunaţi pe repede înainte, vîrîţi într-un program construit în grabă, concurenţii aleargă de la un loc la altul, ca şi spectatorul de la un moment la altul, fără să existe timp de a înţelege prea multe nici din întîmplări, nici din probe, nici din personaje.

- În calitate de excursionişti pe litoral, participanţii au avut de făcut o grămadă de lucruri mai în glumă sau mai serios, de la unsul cu nămol al unui coleg de autocar pînă la călărit sau căţărat prin copaci. Unele stînjenitoare, altele la limita ridicolului, mai toate punîndu-i doar pe cei simpli în imposibilitatea de a face faţă, activităţile zilnice nu au un scop precis. E greu de spus de ce şi pentru ce sunt propuse. La fel de greu de desluşit şi pentru public, dar chiar şi pentru ei înşişi, este cum poţi evalua participanţii pe baza unor astfel de probe. Nu-i de mirare că şedinţele de sancţionare a ‘celor mai puţin plăcuţi’ n-au avut niciun fel de tensiune.

Gazdă

- Andi Vasluianu se ţine discret la o parte şi este un conducător de autocar şi de emisiune cu o implicare limitată probabil de propria-i dorinţă. Nu are cum să fie cu adevărat un ghid, aşa cum este hostul formatului original, şi nici nu-l văd intervenind cu autoritate în privinţa unui concurent.

Voice over

- Oana Tache, VJ la MTV, pare că spune o poveste unui auditoriu care are nevoie de îndrumări ca să priceapă. Vocea naturală a fetei, dar şi intonaţia exagerată nu se potrivesc deloc cu formatul sau cu întîmplările comentate

Analiza completă, pe blogul ţinut de Anca Budinschi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tot ala de pe margine Tot ala de pe margine
    Incep sa ma enervez, dar incerc sa-ti raspund.
    N-am auzit de vreo problema in ceea ce priveste PRO TV si persoane din conducere care ar fi furat ceva. Sau confunzi PRO TV cu alte institutii din CME?
    Nu trebuie niciodata sa dovedesti ca esti nevinovat, trebuie sa dovedeasca acuzatorul ca esti vinovat. Intelegi conceptul?
    Casele si masinile sunt din salarii. In capitalism, asa se cheama chestia care-ti permite tie sa scrii pe net si sa ai rate la apartament, salariile sunt diferite. Unii le au mai mici, altii mai mari . Cit de mari sau cit de mici...depinde de proprietarul intreprinderii. Pentru ca, sper ca n-ai uitat, nu vorbim despre TVR ci despre PRO TV, care este o intreprindere privata. Cum vrea patronul, asa se face. PRO TV nu este nici al poporului si nici al angajatilor, chiar daca unii mai incurca borcanele si cred ca daca au lucrat acolo nu stiu citi ani, au ajuns si patroni. PRO TV este al actionarilor si ceea ce se intimpla acolo este si trebuie sa fie vointa lor. Angajatii primesc salariu pt munca prestata si punct. Cred insa ca problema ta ar fi foarte ascultata la Phenian. Aici, acum...mai greu.
    Si sa stii ca n-am glumit deloc in ceea ce priveste calomnia. Cind iesi din nou la tigara, in pauza de postat, intreaba-l pe vreun avocat de pe acolo.
  • cris cris
    Au dovedit deja altii ;). Probabil ca, daca lucrezi in pro, pe unii ii stii deja.
    E calomnie??? Esti haios... ar fi bine ca ei sa demonstreze de unde au acele masini, case....
    Normal ca nu furau pe fata, se acopereau cu prime, bonusuri.....
  • Tot ala de pe margine Tot ala de pe margine
    Cris,
    Ai dovezi ca au furat oamenii aia? Adica, sa zicem...daca te cheama cineva in instanta sa dovedesti afirmatia asta facuta in spatiul public, ai putea sa dovedesti, nu ? Ca altfel cred, nu sunt sigur, e calomnie. Si parca se pedepsea.
    Sau crezi ca suntem anonimi doar pt ca nu ne dam numele pe aici?
    Sa ai o zi buna.
  • cris cris
    Degeaba sunt profesionisti ca din cauza lor a picat pro tv-ul. Cei din vechea conducere au furat de au rupt
  • barrbu barrbu
    Da' cine-i asta? Intereseaza pe cineva parerea unei foste care nu mai este si de care nu se mai aude nimic? Vax
  • Puck Puck
    Anca, ne lipsesti in fiecare zi. Oameni ca tine nu se mai fac la ProTV! N-ai vrea sa stii cum fost oameni apropiati tie, gen Cristina sau Frosa, se cred acum atotputernici, se poarta mizerabil cu oamenii si se gudura neincetat pe langa noii sefi! Oricat de mult ar valora scaunul de sub fund, exista niste limite de bun-simt care sunt incalcate constant in fiecare zi. Suntem foarte multi oameni in ProTv care iti citim blogul si te admiram pentru impartialitate, profesionalism si dedicatie. Succes in continuare!
  • Florin Florin
    asta da analiza. concluzia e cam aceeasi. Super trip nu e de prime time.
  • Cicu Alex Fabian Cicu Alex Fabian
    Poate ca la prima vedere nu o sa le pice bine, dar pe parcurs isi vor da seama ca e spre binele lor aceasta analiza.
  • ștefan ștefan
    Stai liniștit că nu osă îi intereseze
  • Adi Adi
    Deci se poate o analiza pertinenta si obiectiva fara sa spui ,, ce buni eram noi si ce prosti sunt astia care au venit in locul nostru,,!
  • Marcel Marcel
    Ma indoiesc ca actualii manageri sunt interesati de calitate, doar romanii sunt prosti si inghit orice in opinia lor.

    Ne educa si ei ca marea diva a muzicii, Andreea Banica. Mergem toti la Obor daca nu ne convine :D
  • geo geo
    Analiză pertinentă.
    Sper că producătorii vor citi și vor ține seama, pe viitor, de observațiile acestei profesioniste în televiziune.

Trimite un comentariu

sus