Skip to main content

Ce ziare au publicat poza cu Gabriel Cotabiţă şi infirmiera pe patul de spital: Click pe prima pagină. Adevărul, singurul ziar quality care a dat captura

 
Libertatea-15-07-2015
Libertatea-15-07-2015

Libertatea-15-07-2015Dacă nu puţine au fost posturile TV care au difuzat fotografia cu infirmiera alături de Gabriel Cotabiţă pe patul de spital, pe print lucrurile au fost diferite. Doar trei ziare au publicat fotografia şi unul singur pe prima pagină. În România liberă şi în Evenimentul zilei, subiectul nu există deloc.

Publicitate

Singurul cotidian care a publicat fotografia pe prima pagină a fost tabloidul Click. Imaginea este foarte uşor blurată, dar chipul artistului aflat pe patul de spital este uşor de zărit.

Titlul din Click:

"Cotabiţă poate lua 50.000 de euro pentru poza asta!" Gabriel Cotabiţă a fost fotografiat de o infirmieră când se afla la terapie intensivă. Avocaţii spun că artistul poate cere daune morale uriaşe pentru umilinţa la care a fost supus.

Ziarul Libertatea a deschis tot cu un subiect legat de Cotabiţă: Fetele lui Cotabiţă au cedat! Tratament în schimbul exclusivităţii! Ziarul scrie că un filmuleţ în care Cotabiţă apare plimbându-se prin curtea spitalului a fost realizat cu acceptul celor două fiice ale artistului, şi “reprezintă cecul în alb pentru medicamente şi serviciile medicale de care artistul are nevoie.” Libertatea publică fotografia cu infirmiera, însă pe interior, într-un timbru de aproximativ 4 cm.

Dintre ziarele quality, Adevărul este singurul titlu care abordează subiectul. Articolul are o trimitere pe prima pagină – Scandal la Urgenţă: o infirmieră s-a pozat cu Cotabiţă la reanimare - şi publică fotografia în interior. Pe penultima pagină, Adevărul publică imaginea, aşa cum a fost preluată de la WowBiz, fără blur.

Difuzare fotografiei de către aproape toate posturile TV a fost amendată de fostul membru CNA Narcisa Iorga. "Televiziunile care au difuzat imaginile cu artistul aflat sub tratament, fără să protejeze imaginea acestuia prin blurare, se fac vinovate de atingerea demnităţii sale şi dreptului acestuia la propria imagine", a scris ea.

Ce televiziuni au dat imaginea pe post şi cine a blurat-o, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus