Skip to main content

CNA nu a putut aproba preluarea Dobrogea TV de către omul de afaceri Gabriel Comănescu

 
gabriel-comanescu-bsuiness magazin
gabriel-comanescu-bsuiness magazin

Gabriel Comanescu - Sursa foto: Business Magazin
Gabriel Comanescu - Sursa foto: Business Magazin

Publicitate

Gabriel Comănescu, care are afaceri în sectorul petrolier, încearcă să preia televiziunea de ştiri Dobrogea TV (pe care emite România TV) de la omul de afaceri Mihai Craiu, o solicitare în acest sens fiind analizată, joi, şi respinsă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), scrie Mediafax.

Societatea Media Consulta Regie SRL din Constanţa, care deţine licenţa audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (cablu, n.r.) pentru televiziunea Dobrogea TV, a solicitat acordul CNA privind modificarea acţionariatului său.

Potrivit documentelor depuse la CNA, în prezent, asociaţii societăţii Media Consulta Regie SRL sunt: Media Consulta Internaţional SRL (asociat unic Mihai Craiu) - 95% şi Mihai Craiu (5%).

Potrivit legislaţiei audiovizualului, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, inclusiv în structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică.

Totuşi, CNA nu a putut să-şi dea acordul pentru modificarea acţionariatului Dobrogea TV, din cauză că legislaţia audiovizualului (Decizia numărul 277 din 2013) prevede că modificările în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum un an de la începerea difuzării serviciului de programe, prelungirea valabilităţii sau preluarea licenţei audiovizuale.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Cred ca si-au asumat acest aspect. Informatia despre mutarea licentei intre 2 firme ale lui Craiu a fost publicata tot aici, deci se stia. Probabil ca au facut tranzactia cu gandul ca se va schimba prevederea respectiva odata cu adoptarea deciziei aflata acum in dezbatere.
  • Adi Adi
    Sa mai fi dat Craiu inca o teapa? Si-a mai luat-o unul ? Sa nu ai avocati care sa iti spuna un asemena lucru ?

Trimite un comentariu

sus