Skip to main content

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii Audiovizualului care permite demiterea preşedintelui CNA

 
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului, care permite demiterea preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Publicitate

Aceasta este o modificare majoră având în vedere că, de la promulgarea legii, în 2001, membrii CNA (inclusiv preşedintele) puteau fi demişi numai în două situaţii: dacă primeşte o condamnare penală definitivă şi dacă nu-şi poate exercita mandatul pe o perioadă de cel puţin şase luni.

Noul articol din Legea Audiovizualui a fost iniţiat de Georgica Severin (PSD) şi Gigel Stirbu (PNL), cei doi fiind si presedintii comisiilor de cultura de la Senat, respectiv Camera Deputatilor, si fusese respinsa de Camera Deputatilor. Potrivit articolului, promulgat astăzi de preşedinte, respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului.

Parlamentul va numi apoi un nou preşedinte al Consiliului pentru restul de mandat al fostului preşedinte. Fostul preşedinte demis nu mai poate fi reales în funcţie până la expirarea mandatului de membru CNA.

În prezent, CNA este condus din funcţia de preşedinte de Laura Georgescu, trimisă în judecată de către DNA pentru pentru abuz în serviciu şi instigare la fals.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valer Valer
    Lege incompleta. Trebuia ca la respingerea raportului sa isi piardă mandatul toti membrii CNA . La incompetenta si slugărnicia politica de care au dat si dau dovada, ar trebui demisi si puși sa aducă bani de acasa pentru haosul pe care l au instalat in audiovizual.

    De la inițiatori nu așteptăm mai mult, sunt politicieni si trebuie sa isi respecte angajamentele date fata de PSD PNL PDL ..
    Așteptam mai mult de la președintele nostru, asa nu ne luam tara înapoi...

Trimite un comentariu

sus