Skip to main content

PRESA ÎN OFSAID. Bancul cu ziaristul de la WowBiz, articole pe care nu le citesc nici autorii şi un delicios paragraf din presa sportivă

 
Jurnal Horia Ghibutiu
Jurnal Horia Ghibutiu

Cine a fost azi în ofsaid? Horia Ghibuţiu ne propune "Bancul cu ziaristul de la WowBiz", câteva articole pe care nu le citesc nici autorii, dar şi un exemplu, din presa sportivă, cu cel mai alambicat mod de a spune ceva extrem de simplu.

Publicitate

Presa în ofsaid de azi:

Bancul cu ziaristul de la Wowbiz

• Ce faci, dragă, ce ai scris azi la serviciu?
• Un subiect exclusiv: „Renata s-a bagat in dus si a lasat usa deschisa la baie. Toti cei din camera au putut sa o vada pe bruneta doar in slipi, uda si plina toata de spuma. Cand s-a uscat, s-a bagat goala in pat langa Leo de la Strehaia si s-a frecat de el pana cand s-au simtit mai… bine.”

• Şi ce au zis şefii?
• M-au lăudat ca după articolul „Doamne, in ce hal a reactionat Sorinel Pustiu cand a vazut imaginile cu el si amanta!”

• Parcă ai mai avut tu unul de succes!
• Da, ăla cu „El e purcelusul nascut cu fata de om – A murit la cateva zile de la nastere si acum toata lumea ii vrea ramasitele”.

• Şi mâine te mai duci la serviciu?

Articolul de la care a pornit bancul: http://www.wowbiz.ro/imagini-xxx-renata-face-dus-cu-usa-deschisa-iar-apoi-il-saruta-pasional-pe-leo-in-pat_155618.html

Articole pe care nu le citesc nici autorii lor

Editorialul „Jurnalului naţional” e plin de greşeli (de formă, pe cele de fond vă las să le descoperiţi singuri!): semptembrie, trbeuie, preudiciu… Poate fi un indiciu că nici măcar autorul nu şi-a citit articolul şi, judecând după faptul că nu e niciun comentariu, nici cititorii nu par să se fi înghesuit.

Îndreptăm grabnic această situaţie neplăcută, adăugând link-ul, poate aici o fi mai cu noroc! http://jurnalul.ro/editorial/cade-ponta-ghinion-692486.html

Bancul cu presa sportivă

Vă rog să citiţi prima frază a acestui pompos numit articol. Apoi şi pe următoarea:

„Noul sezon a început de câteva săptămâni şi, la meciurile Stelei, o prezenţă care se dorea cât mai discretă a devenit acum o certitudine, în sensul că nu mai e deloc văzut în loja conducerii steliste. Gigi Becali i-a spus “La revedere!” omului său cu valiza, afaceristul care conducea din umbră Steaua, pe numele lui Teia Sponte”.

„În sensul că” oare ce-a vrut să spună ziaristul de i-a ieşit atât de alambicat?

E adevărat că la fotbal sunt întrebuinţate mai ales picioarele, dar uneori mai e folosit şi capul. În presa sportivă pare invers: se scrie rar cu capul, mult mai des cu picioarele! Articolul cu pricina, pe ProSport

Sub genericul Presa în Ofsaid, Paginademedia.ro trece în revistă rateuri, fumigene, dar şi recomandări culese de ziaristul Horia Ghibuţiu şi incluse, zilnic, în Jurnalul unui ziarist fără jurnal, pe blogul personal.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dariu dariu
    ce pretentii mai aveti de la presa cand grosul jurnalistilor sunt platiti cu 1800 de lei pe luna? pentru 1800 de lei pe luna nici macar nu mi-as pune ceasul sa sune la 8 dimineata, chit ca dupa as avea libertatea sa ma culc la loc.

    sunteti singurii vinovati ca s-a ajuns aici. dar ghibutiu e ultimul care ar trebui sa vorbeasca despre prostiile din presa. iar bancul e absolut penibil. sunt copii de clasa a doua care l-ar fi facut mai bine. si pe santier auzi glume mai bune.

Trimite un comentariu

sus