Skip to main content

Restructurări la Libertatea. Câţi oameni sunt vizaţi şi ce spune redactorul-şef despre măsuri

 
Libertatea-15-07-2015
Libertatea-15-07-2015

Ziarul Libertatea trece printr-un proces de restructurare. Măsurile vizează aproximativ 15 angajaţi ai ziarului editat de Ringier.

Publicitate

Potriti informaţiilor Paginademedia.ro, din cei 15 oameni afectaţi de restructurări, zece oameni au fost concediaţi, iar aţi cinci au fost relocaţi în cadrul companiei.

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Alistari, redactor-şef al ziarului Libertatea, a declarat că restructrarea a vizat "cateva posturi din cadrul redacţiei de print".

Cătălin Alistari, pentru Paginademedia.ro:

"Am decis restructurarea a cateva posturi din cadrul redacţiei de print, pentru a putea aloca resurse suplimentare proiectelor online pe care le avem în dezvoltare.

Restructurarea s-a făcut în condiţiile legii, cu acordarea unui număr suplimentar de salarii compensatorii."

Ziarul Libertatea este editat de compania Ringier România. Potrivit ultimelor date BRAT, ziarul vinde zilnic aproape 70.000 de exemplare şi are 384.000 de cititori la fiecare ediţie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bubulica om corect bubulica om corect
    o institutie care da si 6 salarii compensatorii anagajatilor restrcuturati poate fi catalogata drept "mizerie"? mai ales intr-o tara unde presa e varza, unde jurnalistii nu isi iau salariile cu lunile. la ringier nu a existat vreodata o intarziere. s-a gandit cineva ca cei dati afara poate chiar nu mai erau utili? sau poate chiar faceau rau ziarului. daca dadeau subiecte in alte parti? dar daca isi plasau ""spagile"" in ziar. sau poate semnau o data la 2 luni?
  • un fost si actual un fost si actual
    Cataline, las-o moarta omule. Cifrele nu mint, nene, si nu-s deloc in avantajul vostru. Marele tau merit e ca stai la baute cu Mihnea, se stie in redactie. Restul e can-can. Iti mai spun ceva: d-aia incasati mii si mii de euroi pe luna, sa scoateti ziarul din rahat, geniilor! La sporturile de echipa daca nu merge ceva e dat afara antrenorul, nu jucatorii. In scaderea constanta si agresiva a tirajului din ultimii ani elementul comun e Mihnea Vasiliu, mai nou ai aparut si tu. Chiar asa, sa fie de vina mereu si mereu altii?!
  • Richard Richard
    Mersi, dar stiam cine sunt oamenii. Soferul e nea Sandu, care mai avea cam un an pana la an pana la pensie. A ajuns sa fie dat afara de un fripturist care si-a angajat toate rudele p-acolo si de un dependent de pacanele. Contau mult aia 1200 de lei pe care-i incasa.
  • catalin alistari catalin alistari
    Uite, iti propun sa fii nu doar un fost si actual, fii un viitor. Il rog eu pe Mihnea sa nu mai fie redactor sef pentru o saptamana, doua si apuca-te de treaba. Pe bune, poti sa vii cu idei si la distributie, poti sa ”generezi si business”, la naiba, la cat de priceput esti poti semna (din nou) si in ziar...
  • un fost si actual un fost si actual
    Marian Burlacu era cel mai bun om de la Sport cu mult peste Ciprian Iana care ramane angajat in mod problematic si enigmatic oricate concedieri s-ar petrece. In rest, Sorin Ion trebuie sa se apuce de alta meserie. Iar Dinica nu moare de foame la cate smenuri a facut pana acum prin ziar a apucat sa puna ceva de o parte. Ceilalti erau oameni f ok, oricum toti astia cu muuult peste Catalin Alistari si trupetii lui!
    Ce nu intelege Mihnea Vasiliu, care e de fapt adevaratul redactor sef al ziarului, e ca problema nu e in redactie care cat de cat misca subiecte ci pe difuzare (unde el doarme cu spor) si pe publicitate. Genereaza omule business daca vrei sa opresti declinul, adu 7-8 oameni buni, pune o conducere ca lumea pe editorial si incepi sa misti ceva. Cat o sa mai pacalesti patronii cu concedieri? Ca "manageriat" d-asta stie si mama mare de la Cuca Macaii sa faca, nu-i mare scofala: nu merge treaba, hop, dai afara niste amarati!
  • Alexandra Alexandra
    Pai sunt 2 de la DTP, un om de la corectura, 2 de la Sport(Marian Burlacu si Sorin Ion), Carmen Bucur Badan de la foto, Alina Vlad,Mirela Dinica, Dan Bistriteanu si un sofer
  • Richard Richard
    Si nici copiii vitregi ;)
  • Richard Richard
    In mod cert nu rudele lui Mihnea Vasiliu. Hehehe
  • Sorina Sorina
    Sigur acel comentariu nu e scris de o "domnisoara", duduie!
  • Cristi Alex Cristi Alex
    Dar, cine sunt cei dati afara? Stie cineva?
  • Mizerie Mizerie
    Cand lucrai si in alt loc, pe programul de la Libertatea, era bine domnisoara?
  • floarea floarea
    mihnea vasiliu a convins cumva ringier sa cumpere siteul ejobs cu 7 milioane de euro! nu are cum sa nu-i fi venit ceva inapoi, din moment ce profitul ejobs era pe atunci intre 700 de mii si 1.2 milioane de euro pe an. dupa ce a intrat in ringier, profitul ejobs a scazut dramatic. dar e normal sa dea afara. si-a angajat rude, prieteni, amante etc. trebuie sa taie de undeva ca sa aiba sa-i hraneasca pe aia. in anii petrecuti aici, n-a facut nimic altceva decat taieri de costuri si concedieri.
  • Ioan Ioan
    La ce te asteptai de la Mihnea Vasiliu? A facut ceva bine pe unde a fost?
  • un restructurat un restructurat
    Problema scaderii dramatice si continue a tirajului este EXCLUSIV a marelui director general Mihnea Vasiliu. Alistari si ciracii pe care i-a adus nu-s decat niste nimeni, fara vreo treaba cu zona tabloida, carora Vasiliu le-a dat o paine alba de mancat in virtutea faptului ca au fost candva colegi. Mihnea a dat afara vreo 7-8 fosti sefi, a schimbat conducerea siteului de "n" ori, insa nu intelege un lucru elementar: un ziar se face cu jurnalisti buni si se vinde cu profesionisti in publicitate si in distributie. In toate trei zonele si-a adus doar slugi care-i canta in struna. Faliment usor, bine macar ca ne dai lefurile compensatorii, directore!
  • Iuli Alin Iuli Alin
    Ziarul Libertatea se duce spre groapa, incet, dar sigur.

Trimite un comentariu

sus