Skip to main content

Cât va costa preluarea, transportul si difuzarea in tara a programelor Radioului Public în următorii patru ani. Aproape 40 de milioane de euro pe an, bani de la buget

 
srr radioul public general berthelot - Mediafax
srr radioul public general berthelot - Mediafax

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), operatorul care transmite programele publice de televiziune si radio, va asigura in urmatorii 4 ani preluarea, transportul si difuzarea programelor Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) contra sumei de peste 699,9 milioane de lei (aproape 160 de milioane de euro), potrivit unui anunt publicat marti, 18 august, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit cu o zi in urma de catre Radioul public, prin negociere fara anunt de participare, justificarea fiind faptul ca, din motive tehnice, aceste servicii pot fi furnizate numai de către acest operator.

Publicitate

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 571.152.956 lei (fara TVA). Valoarea totala finala a contractului a fost de 564.516.128 lei (fara TVA). Cu TVA, valoarea finala a contractului depaseste 699,9 milioane lei (aproape 160 milioane euro).

Potrivit legii de funcţionare a societăţilor publice de radio şi televeiziune, transmisia programelor SRR prin este asigurată prin alocaţie de la bugetul de stat.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) subliniaza in cel mai recent raport de activitate publicat in luna ianuarie 2015 pe site-ul propriu, este aferent anului 2013, ca "în ultimii ani, sumele alocate de la bugetul de stat pentru serviciile de radiocomunicaţii prestate de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) au fost mai mici decât cele necesare". Astfel, in 2013, alocatia bugetara pentru SNR ca sa transmita programele radio ale SRR a fost de peste 159,5 milioane lei. In 2012, alocatia bugatera pentru SNR a fost de 127,7 milioane lei.

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Nu mai este un monopol.
    Servicii similare cu SNR Radiocom oferă și RCS-RDS.
    SNR asigură funcționarea emițătoarelor SRR și cele ale TVR.
  • ștefan ștefan
    Compania care deține monopolul Radio com

Trimite un comentariu

sus