Skip to main content

Doina Gradea, amintiri din Pro TV: Cum a ajuns Măruţă în locul lui Teo şi cum se făcea selecţia vedetelor Pro: „Regula în PRO TV era că nu intra nimeni pe post fără acordul lui Adrian Sârbu”

 
Catalin Maruta 2015
Catalin Maruta 2015

„Selectia vedetelor era extrem de serioasa, nu conta de unde veneai, ce ai facut, cine a dat telefoane pentru tine. Erai ok sau nu, asta depindea de "ochiul” lui Adrian Sarbu care mergea intotdeauna la sigur”, povesteşte Doina Gradea, fosta asistentă personală a lui Sârbu, într-un nou episod pe platforma oaresuntunporc.ro.

Publicitate

După Andreea Esca şi Florin Călinescu, „vedeta zilei” este Cătălin Măruţă, despre care Doina Gradea spune că este „un paradox al televiziunii din România” şi pe care îl numeşte „non-vedeta perfectă”. Totodata, Gradea povesteşte şi cum erau selectat vedetele postului care trebuiau să „transmită spiritul PRO”.

„Lucrurile nu se rezumau la doar “sa treci sticla”, cum e o vorba in televiziune pentru cei care apar la TV si pot transmite dincolo de sticla ecranului televizorului. Nu, aici se punea problema sa fie VEDETA PRO. Adica sa faci parte din galeria acelor mari vedete care transmit spiritul PRO. In care se investea enorm, ani la rand si, dintr-un om normal, obisnuit, deveneai ceea ce numim “vedeta”, explică Doina Gradea.

Doina Gradea despre cum se făcea selecţia vedetelor: „Regula in PRO TV era ca nu intra nimeni pe post fara acordul lui Adrian Sarbu

  • Inline image 1„Eu am fost asistenta personala a lui Adrian Sarbu din 1995 pana in 2004 si Corporate Affairs Director din 1998 pana in 2004. In toata perioada asta, eram non stop langa Adrian Sarbu. (...) Nu de putine ori primeam telefoane de la persoane importante care, cu emotie si jena in glas, ne rugau macar sa intalnim candidatul/candidata la postul de VEDETA.”
  • „Regula in PRO TV era ca nu intra nimeni pe post fara acordul lui Adrian Sarbu pentru ca el stia cel mai bine dintre toti  daca acea persoana este potrivita sau nu.  Avea un al 6-lea simt in materie de televiziune. Lucrurile nu se rezumau la doar “sa treci sticla”, cum e o vorba in televiziune pentru cei care apar la TV si pot transmite dincolo de sticla ecranului televizorului.”
  • Dupa ce trecea de toate filtrele si, la final, de cel mai important, orice viitoare vedeta PRO TV era “intampinata” de Adrian Sarbu in persoana, printr-o intalnire si o discutie de “bine ai venit” si “totul va fi ok, avem noi grija de tine”.
  • Asadar, selectia vedetelor era extrem de serioasa, nu conta de unde veneai, ce ai facut, cine a dat telefoane pentru tine. Erai ok sau nu, asta depindea de "ochiul” lui Adrian Sarbu care mergea intotdeauna la sigur.
  • Asa au ajuns sa intre pe sticla marile vedete din PRO TV – de la Esca care era totusi cunoscuta cand a venit la PRO TV, pana la Mihaela Radulescu, Andi Moisescu, Lucian Mandruta, Andrei Gheorghe, Iulia Vantur, Smiley, Pavel Bartos si multi altii.
  • Tare mult l-a dorit Adrian Sarbu pe Stefan Banica la PRO TV. Banica, extrem de cunoscut si pedant in ce ii priveste cariera, a asteptat ceva timp sa dea un raspuns pozitiv, pana a primit un format mare, "Dansez pentru tine". Si asta l-a consacrat definitiv ca vedeta TV, dar despre el va voi povesti in alt episod.

Doina Gradea despre cum a ajuns Măruţă la Pro TV: „A avut scara la Dumnezeu si nu a facut nimic bun sa isi schimbe imaginea aia de baiat de la tara venit la oras”

  • „Vine asadar asta mic, Maruta, mai necunoscut, putin timid si speriat de locul in care se afla. Ii tremurau genunchii cand a intrat pe poarta PRO TV, "poarta magica". Cred ca si el se intreba "ce dracu sa caut eu aici?!"... Ne uitam la primele lui emisiuni si ni se parea ca are fata unui intrus care asteapta din minut in minut sa fie scos din platou si dat afara din PRO TV.”
  • „In toata galeria de vedete PRO TV, una singura m-a mirat ca prezenta in PRO TV si, ulterior, ca evolutie. Pentru mine, aceasta persoana reprezinta unul din paradoxurile televiziunii din Romania”, scrie Doina Gradea
  • „Usor, usor, ajutat enorm de echipa de productie si de toata “masinaria” de marketing si PR a  PRO TV-ului a razbit omul si a inceput sa se impuna, sa faca audienta.”
  • Vorbeam cu el destul de rar,  eu eram la PRO TV International, si imi aduc aminte ca il sunam sa il invit pe la emisiunile noastre. Parca era mirat ca e invitat si ma intreba daca e bine ce face, daca toata lumea e multumita si "oare ce zice dl Sarbu". Tot timpul  ii era teama ca va fi dat afara.  Avea o nesiguranta teribila a locului sau la PRO TV ca iti era si mila…Profesional, isi facea treaba bine, iar eu chiar l-am apreciat pentru eforturile facute. Adica un cvasinecunoscut in Acces-ul PRO TV, inainte de Andreea Esca... Mai baiete, ma, era mare smecherie.
  • A avut scara la Dumnezeu si nu a facut nimic bun sa isi schimbe imaginea aia de baiat de la tara venit la oras. Nu a refuzat insa sa faca orice pentru un strop de audienta. Sa intre cu bocancii in viata oamenilor, sa fie partinitor.

Articolul complet, pe platforma oaresuntunporc.ro.

Citeşte şi:

Doina Gradea, amintiri din Pro TV: Motivul real pentru care a plecat Florin Călinescu de la postul lui Sârbu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gabi gabi
    Uite asa ca aceasta duduie , o astept si pe d-na popescu sa ne povetesca in curand cum i-a cunoscut ea pe esca sau pe sarbu. Sa depene amintiri despre cum si-a urcat sarbu managerii pe protv si i-a intrebat: eee, dragi copii va place cum se vede lumea de sus? Eee, sa vedeti cum e sa cazi de aici de sus. :)) vizionar , nu? asa ca d-na popescu pune-te pe scris, macar pe ciorna, ca zilele tale sunt numarate.
  • Pandele Pandele
    Duduia a descoperit apa calda - ca orice nimeni bagat in masinaria de marketing a Pro-ului devenea peste noapte o somitate si ca nicio vedeta Pro iesita din aceeasi masinarie nu a performat in alta parte. Cu alte cuvinte, mogulul are marele merit de a fi facut nimicul sa sclipeasca. Doar oamenii care nu au vazut diamante veritabile se entuziasmeaza in fata unui cristal Swarowsky. Iar duduia a lucrat doar la Swarowsky...
  • marian marian
    Amintiri din cretac cu ofticata daca era asa de buna era si acum in pro asa ca sa cante la usa lui Sarbu ar trebui sa n o mai asculte nimeni pe OFTICATA , Ce are cu Maruta el este in pro ea este pe drumuri si mai castiga, dar defapt ii arunca niste bani astia pe unde mai canta si Maruta are o sotie frumoasa si ocantareata de exceptie cea mai tare.
  • Mihaita Mihaita
    Miros niste lupte personale aici.
    Chiar daca Maruta, din punctul meu de vedere, s-a compromis cu emisiunea facuta la pro ( in special in ultimul an), nu cred ca era necunoscut.
    Venise din TVR unde pe TVR 2 facuse emisiuni bune si audiente mari, stabilise chiar niste "standarde" in televiziune, postat pe ecran daca se canta live sau e doar playback.
    Veneau la emisiunea lui de la 10-11.30 dimineata tot ce se numea crema in industria muzicala din Romania in acel timp.
    A avut o emisiune cu succes partial alaturi de Moga la TVR numita "faimosii" si o tentativa de matinal la Realitatea nu f reusita.

    Dar e adevarat ce se spune la final, omul nu a refuzat nimic pt putina audienta,si asta se vede din nefericire pentru cei cu mai mult de 4 clase.
  • robert robert
    demiurgu n-a greșit doar teo care era nemulțumită de salariu, nu fiind grasă și pt. ca era bolnavă.banii de mâncare i ajungeau. iar măruța prost tați, asta chear se crede ceva demiurg acolo pe lângă gigel frone. ce sa-i faci doamne mare ti e grădină de prosti pe care o ai. să facă acum măruța niște emisiuni tot ' senzaționale' și la fel de incitante față viotata de moșneagul violator care i erea tată vitreg este ceva, o reconstituire ceva
  • Mihai Mihai
    Surprinzator e ca nu ne spune de ce marele om de televiziune care superviza tot l-a lasat pe post pe Maruta dupa plecarea lui Teo. Din ce inteleg nu avea de niciunele pt o mare vedeta. A gresit demiurgul? Ca nu se intelege din text. Totul pare o barfa intre secretare pensionare . Jenant !

Trimite un comentariu

sus