Skip to main content

Doina Gradea, amintiri din Pro TV: Motivul real pentru care a plecat Florin Călinescu de la postul lui Sârbu

 
Florin Calinescu
Florin Calinescu

Florin Călinescu ramane cel mai mare om de televiziune de dupa 1990, scrie Doina Gradea, fosta asistentă personală a lui Adrian Sârbu, pe platforma oaresuntunporc.ro

Publicitate

“Sa fii fata in fata cu Calinescu la Chestiunea zilei putea sa insemne ridicarea sau caderea ta totala. Calinescu putea sa te ridice sau sa te desfiinteze cu o emisiune”, notează Doina Gradea.

Gradea dezvăluie motivul real pentru care Florin Călinescu a plecat din Pro TV, unde realiza emisiunea Chestiunea zilei.

Doina Gradea, despre plecarea lui Florin Călinescu:

“A parasit PRO TV in 2001 din cauza principiilor lui. Nu a acceptat pur si simplu sa fie coleg la PRO TV cu Adrian Paunescu care avea si el emisiune pe atunci.

Nu putea sa inteleaga dincolo de intelegerea lui a lucrurilor si a evenimentelor”

Si-a lasat PRO TV cu tristeste si cu speranta ca el oriunde s-ar duce va fi la fel de mare.

Plecarea lui Calinescu de la PRO TV a fost o mare lectie pentru oricine isi inchipuie ca e de neinlocuit in orice domeniu, fie el si televiziune. Nu a mai reusit niciodata ce a facut el la PRO TV.

Insa ramane cel mai mare om de televiziune de dupa 1990. Cu bune si rele. Nimeni nu pare sa ii ia locul castigat de el cu multe sacrificii cel putin in urmatorii 5-10 ani.

Oh, si era sa uit! Avea salariu urias, poate cel mai mare din Romania"

Florina Călinescu a dorit şi să candideze la preşedinţia României, într-un moment în care era într-un vârf de popularitate, îşi aminteşte Doina Gradea: "Cred cu tarie ca, daca ar fi candidat in 2000, ar fi castigat alegerile si devenea el, Florin Calinescu, Presedintele Romaniei, nu Ion Iliescu."

Doina Gradea:

"Am mers cu Florin Calinescu si cu Adrian Sarbu la stadioul Steaua la un meci de fotbal. 
La un moment dat, am observat ca, o parte din publicul care avea acces sa vada loja unde stateam, nu se mai uita la meci. Se uita in loja si il aratau cu degetul pe Calinescu. (...) Stiti ce ne-a zis Calinescu??? “Cred ca, daca as candida la Presedintie, as castiga. Ma bag? Cred foarte mult ca, personal, si-ar fi dorit sa candideze. Raspunsul a fost “nu”.

Amintiri despre Florin Călinescu, scrise de Doina Gradea:

- Calinescu era o fire complicata, insa l-am respectat teribil. Stia sa faca cel mai bine televiziune. Vroiam entertainment, facea cea mai mare audienta. Voiam talk show? Il facea pe cel mai tare. Putea sa tina emisiune de orice gen si oricat de lunga. Si facea audienta cea mai mare.

- Am mers cu Florin Calinescu si cu Adrian Sarbu – din cand in cand imi voi mai permite sa amintesc numele celui care “m-a inventat” – la stadioul Steaua la un meci de fotbal. Stateam intr-una din loje cu ei, stadioul era arhiplin, era prin anul 2000. Cred ca era derby Steaua – Dinamo, iar PRO TV transmitea meciul in direct.


La un moment dat, am observat ca, o parte din publicul care avea acces sa vada loja unde stateam, nu se mai uita la meci. Se uita in loja si il aratau cu degetul pe Calinescu. El statea linistit pe fotoliu. Vazand agitatia spectatorilor, s-a dus spre geam, l-a deschis si le-a facut cu mana suporterilor care se uitau la ei. In cateva secunde, mii de spectatori nu se mai uitau la meci, ci ii faceau cu mana lui Florin Calinescu… Stiti ce ne-a zis Calinescu??? “Cred ca, daca as candida la Presedintie, as castiga. Ma bag? Cred foarte mult ca, personal, si-ar fi dorit sa candideze. Raspunsul a fost “nu”.

- Oriunde mergea era recunoscut, toata lumea ii vorbea, ii spuneau toti ce probleme au, el le raspundea, le spunea ce ar trebui sa faca. Cred cu tarie ca, daca ar fi candidat in 2000, ar fi castigat alegerile si devenea el, Florin Calinescu, Presedintele Romaniei, nu Ion Iliescu.

- Cat timp a existat Chestiunea zilei, el si echipa aveau birourile la Teatrul Giulesti, complet renovat de PRO TV special pentru emisiunea lui. Biroul lui Florin Calinescu era mare insa imediat langa toaleta unde mergea toata echipa lui. (…)Mi-a spus, vreau sa vad daca x care s-a dus la WC se spala pe maini. Daca se aude curgand apa. De-aia am biroul langa toaleta, vreau sa ii invat sa fie educati, inclusiv sa se spele pe maini dupa ce au fost la toaleta.
Am zis ca e nebun, nebun de legat. Insa, acum, nu mai cred asta.

- Alt obicei al lui era sa isi plateasca oamenii din echipa cu banii cash direct din mana lui. La fel, l-am intrebat de ce face asta el si nu contabila. Mi-a spus ca vrea sa se uite in ochii oamenilor sa ii vada cum primesc banii, sunt sau nu multumiti, sunt sau nu de ajuns. Si sa stie ca el e boss-ul si ca datorita lui baietii astia au devenit vedete.

Articolul complet, pe platforma oaresuntunporc.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • user 9 user 9
    Florin Calinescu ar fi ramas un actor ratat fara Adrian Sarbu si toata industria din spatele lui...a reusit doar pentru ca protv a cumparat formatul late night how. Ce este interesant despre omul calinescu...cand a urcat scroafa in copac, cu producatoarea lui..laura georgescu..de la cna :) erau pe cai mari. In asa hal de mare incat a cumparat porsche personalizat..scris pe chiuloasa, florin calinescu...si tot el si-a permis sa spuna ca da de mancare la 200 de oameni, desi Sarbu a platit tot..a facut firma pentru calinescu. Pe scurt, un nimic fara Sarbu :)
  • Almanahe Almanahe
    Eu pot sa iti spun cateva glume de-ale Divertisilor si Vacantei Mari, la 20 de ani de cand le-au spus. De fapt imi amintesc si incercari de gluma ale lui Doru Octavian Dumitru. Bine, pot sa iti spun pe de rost episoade din Monty Python. Si totusi nu imi amintesc nici o gluma a lui Calinescu. Individul nu e umorist. Era un individ flegmatic, la afirmatiile caruia se puneau rasete inregistrate pentru a intelege si plebeii ca e umor. Drept dovada, toti cei de mai sus au vandut bilete si au iesit pe scena, in fata publicului. Maestrul nu avea rasete inregistrate, asa ca juca la un teatru subventionat de stat, precum multi "artisti" romani canta la Zilele Buzaului. Daca e altfel, ia spuneti-mi voi o gluma de-a Maestrului...
  • Septimiu stie. Septimiu stie.
    Una peste alta... Calinescu stie meserie.
    Este si actor si regizor.
    Adevaratul motiv al "iesirii" lui FC de pe post se numeste Adrian Nastase.
  • cristi cristi
    Pandele, managementul inghitea mult de mogul dar inghitea pe bani foarte multi, nu ai vazut ce fite si ce masini erau in curte? Pe langa asta mai faceau si ei tot felul de manevre de unde le mai venea banu', uitati-va la Ruxandra ion si familionul ei. Doina, plecati cate o luna prin America, cica sa faceti materiale, etc. Noi restul care faceam munca tehnica eram munciti ca sclavii pe firme si aproape non stop iar primele le lua u tot sefii fara sa ne dea si noua o mica parte. Acum mi se pare normal sa il plangeti pe mogul, eu si altii nu o facem pentru ca ne e mai bine ca inainte.
  • Pandele Pandele
    Sunt dintre cei care nu pun botul la sclipiciul Media Pro. Si printre cei care stiu exact ce inghitea top managementul de la mogul. Asa ca te compatimesc sincer. Spune-mi, unde e mogulul acum si ce s-a ales de operatiunile lui media ?
    PS
    Scrisul nu e pentru tine, dar presupun ca e tot ce ti-a ramas.
  • micul prapastios micul prapastios
    Gheorghe l-ar fi inlocuit cu succes pe Calinescu .
  • Corso Corso
    Doino , asculta la mine : si mai important este sa te speli pe maini inainte sa urinezi ( cel putin pentru cei care urineaza 'din picioare ' )
  • gina gina
    ce delir scriitoricesc pt un neica nimeni care a spalat creierele prostilor si a manipulate mase de idioti. ce sa zic!? calinescu mare shit! ne lasi tanti!!!!
  • DOINA GRADEA DOINA GRADEA
    Pandele, erai dintre cei care nu se spalau pe maini? :)))
  • cristi cristi
    Un nenorocit si Calinescu asta. Plin de fite si isi trata echipa tehnica cu spatele(sau c...l).
  • Pandele Pandele
    Doamna bate campii cu gratie si reconstituie o imagine doar partiala a ”marelui” om de televiziune.
    Ma intreb cat de bine il cunoaste doamna in realitate pe Calinescu, fiindca ce livreaza pe blogul acela este doar imaginea standard, de PR, a lui Calinescu. Sau poate doar s-a imbatat cu propria apa - fiindca cei din Pro obisnuiau sa se bata pe spate reciproc si sa se gratuleze cat de minunati sunt. Cei care l-au cunoscut stiu cat de departe e Calinescu omul de imaginea intens mediatizata a lui Calinescu vedeta.
  • geo geo
    Păunescu la Pro tv...un episod interesant si inedit...de care putina lume isi mai aminteste.
    Oare de ce l-au adus pe Paunescu la Pro?
  • Marcel Marcel
    Un om extraordinar al carui loc este pe micul ecran!

    Cu bune si rele dar un adevarat profesionist!
  • Andrei Andrei
    I-am vărsat paharul propriu de şampanie pe smoching, la o recepţie la Teatrul Naţional prin 1994. M-a săgetat o clipă doar. Cred că inima mi-a repornit abia cind i-am revăzul zâmbetul. Zâmbea, dar... ochii ucideau, la propriu...

Trimite un comentariu

sus