Skip to main content

O jurnalistă din Siria care a instruit o sută de reporteri, premiată pentru etică şi curaj de Reporteri fără Frontiere şi France Presse

 
Siria
Siria

Jurnalista siriană Zaina Erhaim a fost distinsă cu premiul ”«Peter Mackler» pentru Etică şi Curaj Jurnalistic” 2015, oferit de Reporteri fără Frontiere şi de Agenţia France-Presse, scrie timesofoman.com, citând organizatorii competiţiei.

Publicitate

Zaina Erhaim trăieşte şi lucrează în Siria, iar în ultimii doi ani a instruit aproximativ 100 de cetăţeni sirieni pentru a deveni reporteri de presă scrisă şi televiziune şi a pus bazele unor reviste şi ziare siriene independente. Jurnalista în vârstă de 30 de ani este, de asemenea, coordonatorul unui proiect al Institute for War and Peace Reporting (IWPR), o organizaţie internaţională care sprijină jurnaliştii din ţările aflate în conflict, în criză sau în tranziţie.

„Zaina Erhaim este o forţă care multiplică valorile jurnalistice într-o ţară sfâşiată de violenţă şi de iraţionalitate”, a declarat Camille Mackler, directorul de proiect al Premiului ”Peter Mackler”. În acelaşi timp, Delphine Halgand, directorul organizaţiei „Reporteri fără Frontiere” din Statele Unite ale Americii, a precizat că, prin acest premiu, „aducem un omagiu curajului celor din Siria, care luptă pentru libertatea de informare”.

Distincţia îi va fi oferită jurnalistei în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Clubul Naţional de Presă din Washington, pe 22 octombrie.

Premiul ”Peter Mackler” a fost instituit în onoarea jurnalistului cu acelaşi nume al Agenţiei France-Presse, chiar în anul în care acesta a încetat din viaţă, în 2008. (Alina-Elena Vasiliu)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus