Skip to main content

Procesul CNA – Laura Georgescu, Pinalti, Hrebenciuc, Narcisa Iorga se judecă în septembrie. Când e termenul

 
laura georgescu
laura georgescu

Cazul CNA se va judeca în această toamnă. Procesul în care sunt patru inculpaţi pentru abuz în serviciu şi instigare la fals, va avea termen în luna septembrie.

Publicitate

Cei patru inculpaţi sunt Laura Georgescu (preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului), Narcisa Iorga (fost membru CNA), Gheorghe Ştefan – Pinalti şi Viorel Hrebenciuc.

Primul termen al procesului este 11 septembrie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat în luna iulie că o trimite în judecată pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals. Alături de aceasta au mai fost trimişi în judecată Narcisa Iorga, fost membru CNA, Viorel Hrebenciuc, fost deputat, şi Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, cel care a şi patronat televiziunea Giga TV.

Potrivit DNA, CNA a retras în septembrie 2013 licenţa Giga TV, post patronat de Gheorghe Ştefan. După acest moment, Narcisa Iorga, pe atunci membru CNA, l-a îndrumat pe Ştefan Gheorghe să apeleze la „cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV”.

Printre cei nominalizaţi de Iorga s-a numărat şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. Astfel, Gheorghe Ştefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc.

Totodată, Laura Georgescu ar fi impus mai multor angajaţi CNA să întocmească sesizări cu date nereale, care au dus la sancţionarea a 11 posturi TV.

Comunicatul DNA de trimitere în judecată, AICI.

Fragmente din interceptările telefonice, cu discuţii în care apar Narcisa Iorga, Gheorghe Ştefan şi Laura Georgescu, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • georgescu georgescu
    LA MULTI ANI!!!

Trimite un comentariu

sus