Skip to main content

Tolontan despre situaţia de la Gândul şi despre plecarea lui CTP: „Administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” şi alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat”

 
cristian tudor popescu
cristian tudor popescu

„Cristian Tudor Popescu a demisionat de la Gîndul fără emfaza victimizatoare pe care o cer vremurile”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan despre plecarea lui CTP de la Gândul, ziarul pe care acesta l-a fondat, pe hârtie, în 2005. „Dar Cristian Tudor Popescu a plecat de la gândul.info printr-un post scriptum de o eleganţă seacă. A schimbat cîteva replici cu Adrian Sîrbu, potrivit surselor din Mediafax, dar le-a păstrat pentru el. Amîndoi le-au păstrat.”, a scris Tolontan pe blog într-o postare intitulată Cel mai talentat şi mai ferm dintre noi.

Publicitate

Jurnalistul scrie şi despre plecarea redactorului-şef de la Gândul, Florin Negruţiu, care „s-a petrecut după acelaşi ritual al decenţei.”, mai scrie Tolontan.

Jurnalistul GSP explică şi problemele de la Gandul. „Adevărul fără ieşire e următorul: administratorii judiciari ai companiei ar fi vrut să închidă ”gîndul” şi alte site-uri, iar Sîrbu a salvat ce mai era de salvat cu preţul reducerii generale a salariilor. Cînd ajungi în insolvenţă, controlezi compania din manşă, fără un motor. Faci şi tu în aer ce se mai poate.”

Tolontan mai scrie că plecarea lui CTP de la Gândul.info are „ceva simbolic în ea”: „Editorialistul nu va înceta să scrie, dar se desparte de presa mainstream. Publicului de masă, dacă putem spune asta cînd e vorba de audienţa pe are o face un post care cultivă normalul, îi rămîne colaborarea ziaristului cu Digi 24, televiziune care l-a adus din timp pe Cristian Tudor Popescu în locul lui Emil Hurezeanu. Două temperamente diferite, două voci necesare în distracţia şi cinismul din jur.”

„Pentru meseria noastră, CTP a fost cel mai talentat şi mai ferm. Ierarhiile sînt mereu subiective, de acord. Mulţi oameni au har şi destui au curaj, dar dacă e să riscăm clasamente istorice, poate că nici unul nu şi-a marcat epoca prin tonul său precum Cristian Tudor Popescu. (...) Cristian Tudor Popescu n-a fost cel mai important făcător de echipe sau de ziare. După o ierarhie la fel de atacabilă, Ioaniţoaia şi Cristoiu au scrijelit istoria liderilor şi e greu să-i mai detroneze cineva că dispare forma de organizare.”, a mai scris Tolontan.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Pacat de Sirbu, era om ok dar s-a inconjurat de toti nenorocitii si asa s-a destramat totul.
  • ștefan ștefan
    Alina Tolontan e sora lui Cătălin nici decum nevastăsa
  • Geo Limonada Geo Limonada
    Maruta "it's not his game"... Tolontan cu basistii se lupta, cu Udrea, Bica, Boc, n-are el treaba cu MESERIA...Ordinu' se executa nu se discuta...
  • geo geo
    Păi nevastă-sa lucrează sau a lucrat ca producător la Măruță.
    Deci cunoaște toate mizeriile...
  • Thor Thor
    Dacă tot a revenit domnul Tolontan cu o opinie despre MESERIA pe care o slujește și domnia sa, aș fi fost curios să aflu și punctul său de vedere asupra cazului Măruță și a votului de la CNA. De fapt nu doar că aș fi fost curios, dar chiar mă așteptam la o reacție a domniei sale pe tema asta. Dar... nimic.

Trimite un comentariu

sus