Skip to main content

Autorităţile turce i-au eliberat din închisoare pe cei doi jurnalişti britanici de la Vice News

 
Jurnalisti
Jurnalisti

Doi jurnalişti britanici de la Vice News, care au fost arestaţi în Turcia pentru acuzaţii legate de terorism, au fost eliberaţi din închisoare, a declarat ieri un oficial turc, dar translatorul lor va rămâne în detenţie până la finalizarea anchetei, relatează Mediafax, care citează Associated Press.

Publicitate

Cei doi jurnalişti britanici, corespondentul Jake Hanrahan şi cameramanul Philip Pendlebury, au fost reţinuţi săptămâna trecută la Diyarbakir, principalul oraş din sud-estul majoritar kurd al Turciei, după ce au filmat într-un cartier în care tinerii kurzi se ciocnesc frecvent cu forţele de securitate turce. Translatorul lor turc a fost de asemenea reţinut.

Oficialul guvernamental a declarat că Hanrahan şi Pendlebury au fost eliberaţi joi. El nu ştia dacă aceştia vor avea voie să plece din Turcia sau trebuie să rămână în ţară în aşteptarea procesului.

Arestările au fost urmate de critici dure din partea activiştilor pentru libertatea presei, precum şi din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus