Skip to main content

Circ la CNA cu Radu Moraru: a acuzat-o pe şefa CNA că a „furat” banii televiziunii prin sancţiunile pe care le-a primit Naşul TV

 
Marina Constantinescu si Radu Moraru_DSC0756
Marina Constantinescu si Radu Moraru_DSC0756

Realizatorul Naşul TV, Radu Moraru, a venit la CNA pentru a da explicaţii despre o emisiune difuzată pe post, însă discuţiile au divagat, acesta ajungând să le reproşeze membrilor că şefa instituţiei Laura Georgescu a „furat” 800 de milioane de lei vechi de la postul TV.

Publicitate

„Laura Georgescu, din burta ei, a scos 800 de milioane din conturile noastre, fără să existe sesizările”, a spus nervos Radu Moraru. Cel mai probabil acesta face referire la faptul că şefa CNA a fost trimisă în judecată sub mai multe acuzaţii, printre care şi faptul că ar fi instigat angajaţi ai instituţiei să facă sesizări cu date false pentru mai multe posturi. Respectivele sesizări ar fi vizat mai multe posturi TV, printre care şi Naşul TV, şi ar fi dus la sancţionarea în mai multe rânduri a respectivelor posturi. Mai exact, potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, despre care paginademedia.ro a scris AICI, Naşul TV a fost sancţionat în patru rânduri pe baza unor sesizări, suspectate a fi false, amenzile însumând 80.000 de lei.

„Aştept scuzele CNA-ului şi preşedintelui CNA că mi-a luat banii”, a mai spus Moraru. Totodată, când un membru a încercat să-l liniştească acesta i-a răspuns: „CNA mi-a furat banii, e normal să fiu supărat.”

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, i-a explicat că amenzile date de instituţie postului Naşul TV au fost date prin votul a cel puţin şase membri CNA: „Ce a făcut sau n-a făcut doamna Georgescu e treaba domniei sale şi a organelor statului să o dovedească. Nu a dumneavoastră. Nici Laura Georgescu şi nici eu nu vă fur niciun ban, pentru că Laura Georgescu nu vă putea amenda dacă nu votau şi alţi membri pe lângă dânsa. Falsă sau nu sesizarea, eu plec de la premiza că CNA, prin cei minim 6 membri, au considerat că aţi încălcat legea. Dacă consideraţi că CNA a greşit şi consideraţi că nu aţi încălcat legea, din câte ştiu, puteţi merge la o instanţă pentru a face o contestaţie.”

Alţi membri au încercat să-l tempereze pe omul de televiziune, însă acesta le-a răspuns: „Nu mai sunteţi aici stabori peste ţigănie. Nu-mi spuneţi mie cum să mă port. Nu pot să stau trei ore după dumneavoastră. Nu lucrez la stat. Puţin respect şi faţă de noi. Să ştiţi că ţinem greu presa liberă. Eu nu înţeleg ce caută Laura Georgescu să fie şefă la CNA. De ruşine, trebuia să plece până acum. E inacceptabil să stau lângă Laura Georgescu care a furat bani de la televiziune.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus