Skip to main content

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat înscrierea României la Eurovision 2016

 
eurovision_wallpaper3_1280x1024
eurovision_wallpaper3_1280x1024

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat înscrierea României la concursul internaţional muzical Eurovision 2016, care va avea loc la Stockholm, Suedia.

Publicitate

Hotărârea Consiliului de Administraţie privind concursul Eurovision 2016:

„În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare În considerarea Hotărârilor Parlamentului României nr. 16 din 1 aprilie 2014, prin care au fost desemnaţi membrii Consiliului de Administraţie al SRTv şi nr. 25 din 16 iunie 2014, prin care a fost desemnat Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRTv Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art. 1 - Se aproba inscrierea Romaniei in vederea participarii la Concursul EUROVISION 2016. Art. 2 – De punerea în aplicare a prezentei hotărâri răspunde Direcţia Programe. Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată în hotărârea Consiliului de Administraţie.

Televiziunea Română trebuie să anunţe când şi unde va avea loc Selecţia Naţională pentru cea de-a 61-a ediţie a concursului muzical Eurovision, care va avea loc la Stockholm (Suedia) datorită faptului că Måns Zelmerlöw a câştigat ediţia din 2015 cu piesa „Heroes“. Concursul ar putea avea loc pe 10, 12 şi 14 mai 2016, însă aceste date nu au fost confirmate oficial.

La Eurovision 2015, România a fost reprezentată de trupa „Voltaj“, cu piesa „De la capăt/ All Over Again“, care s-a clasat pe locul 15.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gogu gogu
    Da, "an" are dreptate - Eurovisionul este organizat de EBU - asociatia televiziunilor publice din Europa - unde Romania este reprezentata de TVR. Iar difuzarea pe alte posturi din Romania nu este relevanta din moment ce in concursul international piesa Romaniei este votata de juriile si publicul celorlalte tari participante (nu de propria tara). Iar juriile care selecteaza piesa in selectia nationala nu au nici ele un rol determinant in clasamentul final international. Sunt doua lucruri total diferite (concursul national si cel de afara), doua abordari care nu prea au multe in comun (in ciuda unei aparente de unitate) si totul se invarte in jurul banilor. Si atat. Eurovision este o mare afacere la nivel european, nu degeaba a devenit cel mai urmarit spectacol televizat de pe planeta. Iar cand Romania va dovedi ca are un buget practic nelimitat pt a organiza evenimentul international si o infrasctuctura care sa permita invazia milioanelor de tehnicieni, artisti, fani, jurnalisti, turisti, etc - atunci fiti siguri ca piesa Romaniei va fi pe locul 1 indiferent daca in juriu a fost Moga sau Moculescu, Marciuc sau Almasan.
  • an an
    ar fi o idee, dar acest concurs este mai degraba unul dintre televiziunile nationale ale tarilor participante, astfel ca tara nostra (ca si celelalte) nu poate organiza concursul decat pe tvr.
    Insa tvr ar putea cere sprijin din partea acestor televiziuni generaliste pentru a le promova piesele participante, ar putea cere ca membrii juriului sa fie niste tineri de succes din industria muzicii - Moga, Smiley, etc etc (din lumea muzicala comerciala) nu Morculescu si bunica lui Stefan cel Mare, ca oricat de multa cultura muzicala ar avea, acolo nu se voteaza o voce buna, ci un mesaj puternic, un show extraordinar si o voce care sa se detaseze ca timbru de cele ale concurentilor altor tari...in rest, doar vorbe...(EXCLUS sa mai fie implicate Liana Stanciu/Marina Almasan/Iuliana Marciuc si alte "personalitati" din tvr in organizare pentru ca sunt perimate)
  • Iulian Iulian
    Mai bine difuzeaza alte posturi tv Eurovision.. ProTV sau Antena1, poate avem asa sanse sa ajungem pe 1-2-3..

Trimite un comentariu

sus